fbpx

Посли країн Великої сімки зустрілися з тернопільськими підприємцями

Рубрика Новини

У вівторок, 19-го жовтня, Тернопіль з офіційним візитом відвідали керівники 7-ми Посольств країн Великої сімки, серед яких 4 Посла та 3 заступника керівників місій. Очолив делегацію Матті Маасікас – естонський дипломат та Глава представництва ЄС в Україні.

Окрім зустрічей з керівництвом Тернополя та області, делегація ознайомилась з ходом реалізації проєкту «Економічна адаптація малих та середніх підприємств». Ініціативу реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з  Тернопільською міською радою та Тернопільським регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини, і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

 «Нам надзвичайно приємно, що така поважна делегація відвідала нашу організацію та більше дізналась, чим ми займаємось. Щиро дякуємо нашим міжнародним партнерам, які вірять в Україну та реформи і постійно нас підтримують. Завдяки цьому візиту дипломати на власні очі можуть переконатись у користі проєктів, які фінансують їхні країни», – зазначив Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Зустріч з учасниками проєкту відбулась безпосередньо на виробничих потужностях «EniProSound». Компанія займається виготовленням матеріально-технічного забезпечення для навчання музикантів, музичних інструментів, акустичних систем для дому, закладів громадського харчування та інших приміщень.

Проєктом «Економічна адаптація малих та середніх підприємств» організатори прагнуть допомогти малим та середнім підприємствам Тернопільської міської громади, які постраждали від наслідків COVID-19, шляхом надання відповідних знань, які допоможуть їм підтримувати бізнес та адаптуватися до нової реальності, сприяти використанню сучасних ІТ-технологій, здійснюючи діяльність, залучення зовнішніх ресурсів (як місцевих, вітчизняних, так і іноземних) для власного розвитку.

«Ми одразу вирішили подаватися на проєкт, оскільки розуміли, що нам бракує знань для розвитку бізнесу. На тренінгах та під час консультацій з експертами проєкту ми отримало багато нової інформації, яка для нас важлива. Приємно та незвично, що нашим бізнесом цікавляться посадовці такого високого рівня, які хочуть подивитися як ми працюємо та чим живемо» – коментує Сергій Масик, керівник  команії «EniProSound».

На даному етапі реалізації проєкту учасники пройшли вступний етап навчання з підготовки бізнес планів та працюють над його розробкою спільно з консультантами. Результатом буде напрацювання 11 бізнес планів, що зможуть позмагатись за часткове фінансування одного з елементів самого плану.

Проєкт «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» за дорученням ЄС та уряду Німеччини реалізує Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Мета проєкту – створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання. У межах підходу Team Europe проєкт також сприятиме відновленню України від наслідків COVID-19.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль