fbpx

«Першим видом спорту, яким я займався, було карате», – Дмитро Підручний

Рубрика Новини

Днями відбувся старт нової рубрики  #ЗапальнаРозмова, яка реалізується в рамках проєкту «Центр розвитку громадської активності». Нагадаємо, гостем першого випуску був відомий спортсмен, чемпіон світу з біатлону серед чоловіків Дмитро Підручний.

Ми вирішили поділитися з вами найкращими моментами з нашої #ЗапальноїРозмови, зокрема ви ознайомитеся з відповідями на найцікавіші питання, які задавали учасники Дмитру Підручному. Отож, вперед.

  • У яких сферах життя і в яких життєвих ситуаціях вам стають в пригоді навички хорошого біатлоніста? І які саме навички дає майстерність в біатлоні?

Біатлон, як і будь-який інший вид спорту, вчить дисципліни, змушує тебе щось робити та чудово бореться з лінню. Важливо самому розуміти, що потрібно багато працювати, щоб досягти бажаного результату. Схоже в житті, щоб розвиватися та рости – необхідно тримати себе в тонусі та рухатися вперед.

  • Яку книгу ви наразі читаєте? І чи читаєте ви взагалі?

Я дуже люблю читати. Це один з тих моментів, коли ти емоційно можеш відволіктися від спорту та відпочити. Я зараз читаю книгу Джорджа Орвелла «Данина Каталонії», перед тим читав багато з історичної літератури.

  • Що порадите дітям, які хочуть стати біатлоністами?

Якщо молодий спортсмен хоче дійсно чогось досягнути, показувати хороші результати – потрібно сконцентрувати всі сили для досягнення мети. Починати потрібно з підліткового віку, слід працювати на результат. Особисто я досить пізно почав на серйозному рівні займатися біатлоном, тому на юніорському рівні не показував хороших результатів. Вже згодом я зрозумів, що потрібно більше працювати та завжди бути сконцентрованим.

  • Якщо пам’ятаєте, коли заробили перші кошти та на що їх потратили?

Перші серйозні кошти я заробив в 16 років, коли потрапив в юнацьку збірну України. Я тоді отримував невеликі гроші, але міг щось купити. Пригадую тоді їх потратив на комплект гоночних лиж, мені не вистачало їх, але батьки допомогли. Це був мій перший власний комплект такого рівня лиж. У нас в команді були спільні лижі, тому я дуже хотів мати свої, щоб показувати максимальні результати.

  • Хто і коли привів вас в біатлон?

Першим видом спорту, яким я займався, було карате. Пробував свої сили у футболі. Чимало часу приділив греко-римській боротьбі, навіть їздив на всеукраїнські змагання, але особливих результатів не вдалося показувати. Пізніше, коли в моєму селі відновила роботу лижна база, я побачив, як мої друзі йшли на тренування. Я відвідав кілька тренувань секції і так почав займатися біатлоном. Згодом мене помітили тренери, а батьки підтримали мою ініціативу.

  • Чи важко змагатися, коли на трибунах немає глядачів?

Ще минулого сезону змагання вже проводилися без глядачів. Це виглядало як тренування, саме такою була атмосфера. Дуже шкода, що немає вболівальників, оскільки ми бігаємо не заради себе. Підтримка, яка є на трибунах чи по трасі, дуже важлива. Шкода, що їх немає, згадуються змагання в Чехії, коли чоловіча збірна здобула друге місце, а наших вболівальників не було.

  • Як плануєте свій робочий день, як дисциплінуєте себе та боретеся з лінню?

Стараюся завжди бути цілеспрямованим та бути професіоналом, але це не завжди виходить. Лінь, мабуть, найбільший міг ворог. У весняний період, коли перерва між змаганнями, я нічого не роблю та багато відпочиваю. У підготовчий період сам себе змушую тренуватися, нагадуючи, що без цього результату не буде.

  • Що будете робити після завершення кар’єри?

Є багато різних варіантів та думок, але конкретно ще нічого не вирішив. Все залежатиме від того, коли я завершу кар’єру та як. Тоді вже вирішу, що буду робити далі. Можливо, буду тренувати молодих біатлоністів або ж займуся громадською діяльністю

  • Яку громадську діяльність ви проводите?

Я не так багато займаюся громадською діяльністю, але в основному це стосується розвитку спорту та біатлону зокрема. Були спроби провести цього року в місті Тернопіль виставкову гру-гонку City Biathlon Ternopil, але, на жаль, через пандемію та карантинні обмеження не вдалося це зробити.

  • Які три слова найкраще вас характеризують?

Напевне, перше це – лінь, друге і протилежне – цілеспрямованість, а третє, навіть не знаю, можливо, вболівальники краще охарактеризують.

Ось такою була #ЗапальнаРозмова з Дмитром Підручним.  Зазначимо, що автор найцікавішого запитання, на думку Дмитра, невдовзі отримає свій подарунок – спортивний біб.

Ознайомитися з відео-записом розмови можна за цим посиланням. Тим часом команда проєкту працює вже над другим випуском рубрики. Ім’я нового гостя та інші деталі будуть опубліковані вже зовсім скоро.

Проєкт «Центр розвитку громадської активності» реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль