fbpx

Перший артпростір на Бакоті – багатофункціональний мистецький осередок, резиденція та хостел для кожного

Рубрика Новини

Пропонуємо вам ознайомитися з новим матеріалом про історію успіху проєкту, який надихає і об’єднує навколо себе активістів, митців та веломандриків. Сьогодні ми поспілкувалися Андрій Зоін, головою громадської організації «Територія», яка не один рік працює над розвитком Хмельниччини і не тільки.

Більше дізнатися про сам проєкт, діяльність громадської організації та плани на майбутнє ви можете у нашому традиційному інтерв’ю.

  • Розкажіть про головну ідею проєкту «Бакота – мистецький простір»?

 Наш проєкт – це туристичний мистецький простір – хостел на Бакоті в с.Гораївка, що на Хмельниччині. Ми – ГО «Територія» та організатори фестивалю «Respublica». Наша команда складається з людей які поєднанні любові до мистецтва, подорожей та Бакоти, серед нас – представники ГО «Плай», волонтери БУР, туристичні гіди – всі ті, хто шукає натхнення на теренах Бакоти.

 Ідея проста, це популяризація регіонального туризму, збільшення туристичного потоку в ОТГ, та затримка туриста на більш тривалий час на Бакоті. Бо турист, який приїхав на 2 години й зробив фото та поїхав громаді великої користі нема. А якщо затримати його хоча б на добу, то це почне приносити гроші локальній спільноті.  Можна продавати туристу послуги: ночівля, харчування, сувенірна продукція, продукти та товари локального виробництва. Все це сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу та в перспективі створить нові робочі місця.

 Починаємо ревіталізацію «недіючої» школи в с.Гораївка у Староушицькій селищній територіальній громаді Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, під мистецький осередок для резиденцій з хостелом для туристів, велосипедистів та митців.

 Наш простір існуватиме як природний організм, адаптуючись до нових ідей резидентів, партнерських ініціатив та приймаючи на ніч втомлених, але щасливих туристів.

  • Які джерела фінансування?

  Фінансування в нас немає, але всім нам дуже подобається Бакота. Тому з командою, вирішили зібрати гроші завдяки платформі «Спільнокошт», де кожному, кому подобається ідея може внести гроші. А взамін можна отримати подарунки. Серед подарунків є ночівля у нашому хостелі, квитки на фестиваль «Республіка» та фірмовий одяг.

  • Якими успіхами можете поділитися?

 Ми вже отримали підтримку локальної спільноти та влади, яка настільки зацікавлена створенням мистецького простору в регіоні, що готова в рамках співпраці надати приміщення «недіючої» школи . Приміщення багатофункціональне: має електрику, воду та багато кімнат, які можна обладнати під кімнати для майстер класів та освітніх проєктів, кімнати для сну, туалети, душові та кухню. За першу добу отримали 5% від загальної суми, що є маленькими кроками для досягнення великої мети.

 Ми зняли короткометражний «блокбастер» про наш мистецький та туристичний прихисток.

 Наш простір може стати комплексним місцем в якому поєднається хостел та місце для виставок, майстеркласів, концертів, освітніх практик та таборів. Цей проєкт активізує молодь і створить можливості для реалізації молодіжних ініціатив.

Підтримати проєкт «Бакота – мистецький простір»  можеш саме ти! Потрібно зібрати необхідну суму на «Спільнокошті»!

Матеріал підготувала координатора проєкту «Центр розвитку громадської активності» у Хмельницькій області Ольга Мороз. Проєкт реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль