fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

Освітяни Волині працюють над удосконаленням дистанційного навчання

Рубрика Новини
МістоЛуцьк

Дистанційним форматом роботи вже нікого не здивуєш, який став звичним для багатьох професій, включаючи освітній процес. Експерти «U-LEAD з Європою» з перших днів повномасштабної війни працюють з громади у різних напрямках. Питання освіти завжди в пріоритеті, тому для освітян волинських громад регіональний офіс U-LEAD у Волинській області організував інформаційну сесію щодо ефективної організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання. Партнером заходу стало управління Державної служби якості освіти у Волинській області.

«Тематика важлива у першу чергу з міркувань безпеки. Освітяни зараз приймають рішення про формат освітнього процесу. Основна вимога до нього, щоб він був якісним та безпечним. У кожного вчителя мають бути свої інструменти, які дозволять забезпечити інтерактивне спілкування, що дуже важливо в онлайн-форматі роботи», – зазначив Анатолій Пархом’юк, керівник регіонального офісу U-LEAD у Волинській області.

Учасники інформаційної сесії ознайомилися із основними завданнями органів місцевого самоврядування щодо організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання.

За словами Володимира Сірука, начальника відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти управління Державної служби якості освіти у Волинській області, основним завданням в сучасних умовах є створення безпечного простору для учнів та вчителів.

«Керівництву навчальних закладів необхідно враховувати низку моментів при організації освітнього процесу. Державна служба якості освіти системно вивчає ситуацію по області та кожній громаді, щоб згодом напрацювати рекомендації по покращенню певних процесів», – наголосив Володимир Сірук.

Посадовець розповів, що вже проведено роботу з 18 територіальними громадами та проаналізовано здійснення дистанційного навчання в умовах війни у 67 навчальних закладах. У школах здійснюють навчання за допомогою різних онлайн-майданчиків, які максимальні зручні для учнів та вчителів. Так, 68% керівників у своїй роботі використають освітню платформу «Smart-школа».

За словами Володимира Сірука у багатьох навчальних закладах апробовують використання електронних журналів та щоденників. Важливим у цьому процесі є наповнення офіційних сайтів шкіл. У Волинській області лише 42% шкіл регулярно оновлюють інформацію на сайтах, особливо це стосується онлайн-навчання.

Досвідом використання технологій дистанційного навчання для забезпечення надання якісних освітніх послуг в умовах воєнного стану поділився Валерій Кубай, директор ліцею №7 Ковельської міської ради.

Валерій Кубай розповів, що у їхній школі працюють над дистанційним форматом навчання вже не один десяток років, ще з перших карантинів, які вводилися у зв’язку з різними епідеміями.

«За цей час нам вдалося налагодити якісний діалог та створити хороший комунікацій простір. Усі учні проходять навчання щодо роботи в дистанційному форматі. У нас є «віртуальна учительська», «віртуальний кабінет директора» та інші електронні ресурси, поява яких це відповідь на запити, які ми отримували в ході опитувань», – ділиться Кубай.

У ліцею також активно використовують електронні щоденники та журнали. Як зазначив директор закладу, це дозволило створити хороший комунікаційний майданчик між вчителями, учнями та батьками.

У ході інформаційної сесії обговорювали питання реалізації права на освіту дітей з особливими освітніми потребами в умовах дистанційного навчання. Своїми здобутками у цьому напрямку ділилася Юлія Демосюк, заступник директора  Нововолинської спеціальної школи Волинської обласної ради.

У кінцівці заходу освітянам презентували функціонал платформи «SMART-школа». Розробник ресурсу Валерій Кулай, вчитель інформатики Горохівського ліцею №1 ім. Івана Франка Горохівської міської ради, розповів про особливості роботи платформи та детально показав її технічний функціонал.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

 

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль