fbpx

Освітяни дізналися про нову систему шкільного харчування

Рубрика Новини
МістоРівне

200 представників  громад із Рівненської, Волинської та Закарпатської областей стали учасниками онлайн-семінару на тему «Підготовка змін до системи харчування у ЗЗСО. Консультації з громадськістю з питань освіти». Захід організувала та модерувала команда регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Рівненській області. Традиційно з громадами працював Сергій Дятленко, експерт з освіти U-LEAD.

 

Всі заклади освіти територіальних громад України перебувають в стадії реформування та перехову на нову систему харчування. Цей процес супроводжується певними складнощами, тому вимагає від профільних структурних підрозділів фахової підготовки.

 

«Ми вже проводили низку заходів, які стосувалися галузі освіти, зокрема щодо фінансування, облаштування комфортних умова для навчання та іншої тематики. Сьогодні не менше важлива тема – організація шкільного харчування. Нині ця тематика актуальна для всіх громад без виключення, ми це розуміємо та готові допомагати», – наголосив Руслан Сивий, керівник Регіонального офісу U-LEAD в Рівненській області.

З 01 січня 2022 року всі територіальні громади зобов’язані забезпечити якісне харчування в закладах згідно нових вимог. А вже сьогодні організація харчування вимагає вирішення питань за декількома напрямками:

 

  • Закупівлі продуктів харчування (змінюється механізм та процедура)
  • Обладнання харчоблоків
  • Підвищення професійного рівня працівників харчоблоків
  • Запровадження та комунікація нового меню.

 

«Ми вже два місяці говоримо про шкільне харчування, про зміни та нововведення. Продовжуємо вивчати цю тему та ділитися досвідом з територіальними громадами. Важливо, щоб у громадах шкільне харчування завжди розглядали в контексті здорового харчування, тоді вдасться все ефективно налагодити», – підкреслив Сергій Дятленко.

 

Експерт наголошував на важливості чіткого дотримання законодавства та нових норм, які стосуються низки питань щодо системи харчування. Акцентувалася увага на доцільності напрацювання якісної комунікаційної стратегії, яка буде включати обговорення з усіма учасниками освітнього процесу.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль