fbpx

Освітянам розповіли про Центри професійного розвитку педагогічних працівників

Рубрика Новини

Територіальні громади активно створюють Центри професійного розвитку педагогічних працівників, що вимагає чіткого дотримання законодавства та виконання низки норм.  Днями для представників територіальних громад Тернопільщини, Волині та Рівненщини проводився онлайн-семінар щодо діяльності Центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

 Захід організувала команда Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою». З освітянами працювали Сергій Дятленко та Алевтина Седоченко, експерти з освіти Програми.

«У процесі створення, а також уже роботи Центрів професійного розвитку педагогічних працівників, виникає багато запитань. Територіальні громади з відповідними запитами зверталися до нас та інших регіональних офісів U-LEAD. Експерти ці питання детально опрацювали та підготували матеріали для освітян, які допоможуть їм краще зрозуміти суть роботи Центрів», – зазначила Наталія Онищук, керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD.

Основними завданнями Центрів професійного розвитку педагогічних працівників є сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, забезпечення їхньої психологічної підтримки та консультування із широкого кола питань, пов’язаних з освітнім процесом. 

Центр створюється органом місцевого самоврядування відповідно до потреб територіальної громади. Декілька засновників можуть прийняти рішення про спільне утворення Центру. Сільські селищні та міські ради можуть утворювати Центри, забезпечувати та організовувати їх роботу відповідно до Закону України «Про співробітництво територіальних громад».

Експерти детально проаналізували організацію роботи Центрів, включаючи розгляд типових помилок та кращих прикладів створення даних установ.

Зазначимо, що громади ще з  1 вересня 2020 року розпочали процедуру створення Центрів професійного розвитку педагогічних працівників. Експерти Програми «U-LEAD з Європою» супроводжують територіальні громади та надають широкий спектр консультацій щодо покращення надання освітніх послуг.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль