fbpx

Орест Борис: «Для мене основний пріоритет – це розвивати себе, професійно зростати, розбудовувати та робити кращою державу»

Рубрика Новини

Сьогодні наша рубрика #ЛідериЗмін завітала на Львівщину і хочемо вас познайомити з амбітним хлопцем з села, який власним прикладом доводить, щоб змінювати себе і світ достатньо лише бажання та наполегливості.

Готові? Давайте ж знайомитися

  •  Розкажіть про себе, звідки, 3 цікаві факти про вашу організацію

 Мене звати Орест, я з села Добросин, Львівського району, Львівської області. Я член ГО «Молодь Королівського». 3 цікаві факти: молодіжна організація Жовківщини, відкрили молодіжний простір в Жовкві, провели онлайн дискусії під час карантину.

  • Як Вас можна описати читачам одним реченням?

 Цілеспрямований хлопець з села, який вірить у свій успіх.

  • Як Вам вдається співпрацювати з громадськими активістами в різних громадах? Який найнеочікуваніший проєкт запам’ятався на Львівщині.

Налагодження комунікації, проведення спільних заходів, обмін досвідом. А також відвідування різноманітних молодіжних заходів та навчань з неформальної освіти. МолоДвіж – найнеочікуваніший проект, який запам’ятався на Львівщині.

  • Коли й чому розпочали громадську діяльність? Що спонукало вас до цього?

 Свою громадську діяльність я розпочав у 2016 році. Для мене стало важливим, цікавим і необхідним здобувати знання щодо особистісного та професійного розвитку через заходи з неформальної освіти. А також здобувати досвід, вміння, знання та навики, знайомства з людьми, проходження стажувань. Для мене основний пріоритет – це розвивати себе, професійно зростати, розбудовувати та робити кращою державу. Основна ціль – це зробити Україну сильною державою для того аби впевнено відстоювати власні інтереси у світі та показувати свій неймовірний потенціал. Тому я прагну зробити все, що у моїх силах для того аби внести свій вклад у розвиток держави. Я ставлю собі ціль та впевнено йду до її реалізації. А також спонукали події, які відбувались в Україні.

  • Пам’ятаєте, який проєкт був першим?

Школа політичного успіху.

  • Які виклики були перед вами?

Якісно організувати школу, скласти програму, запросити спікерів, провести відбір учасників.

  • Які виклики стоять зараз? Які ціли ставите на 2021 рік?

 Зараз виклик знайти себе, завершити навчання, знайти роботу, берегти здоров’я в період карантину, пройти стажування в органах місцевого самоврядування. Цілі на 2021 рік – це завершити магістратуру та працевлаштуватись на роботі, яка буде приносити задоволення від отриманого результату. Зараз важко ставити більше цілей, оскільки не знати, що принесе нам 2021 рік.

  •  Соціологи стверджують, що наразі в Україні лише 3-5% мешканців є активними. Яка ситуація у вашій громаді?

 У мене в громаді активних жителів на рівні 3%, на жаль, це низький показник, який потрібно збільшувати, щоб громада почала більш активніше розвиватись. Зараз важливо аби впроваджувались нові інструменти та механізми участі жителів у громаді, а також реалізовувались кращі практики місцевого самоврядування, розвивалось міжмуніципальне та міжнародне співробітництво.

  • Якими проєктами найбільше пишаєтеся? Які у них джерела фінансування і де Ви його шукаєте?

В основному я долучався до проєктів та допомагав у їх реалізації, зокрема це «Школа політичного успіху», регіональна програма «Державотворець», створення молодіжного простору у місті Жовква. Я не брав участі у реалізації багатьох проєктів, оскільки більше приділяв увагу навчанню та особистісному та професійному розвитку на заходах неформальної освіти.

  • Чим ще ваша організація може бути корисна для інших?

 Наша організація є корисною у просуванні молодіжних ініціатив, реалізації молодіжниї проєктів, заходів з неформальної освіти та співробітництві.

  • Що мотивує вас заиматися громадською діяльністю? Чи був, якийсь тригер після якого вирішили почати?

Мене мотивує займатись громадською діяльність можливість особистісного та професійного розвитку, проходження стажувань та програм, налагодження зв’язків для співпраці, знайомство з новими людьми. Все це необхідний досвід для подальшого досягнення цілей, втілення проєктів та ідей.

  • Які основні цілі та плани на майбутнє?

Цілі та плани на майбутнє поставлені. Тепер потрібно робити все для їх реалізації.

  • Золотий фліпчарт. Які враження від конкурсу? Чи підтримуєш такі ініціативи з відзнакою кращих у громадському секторі.

 Конкурс був проведений добре. Було створено важливі номінації,які стосуються активного громадського життя. Тому такі конкурси потрібно проводити і надалі, розширювати та робити локальні конкурси.

  • Що порадите активістам, які тільки розпочинають свій шлях?

 Потрібно працювати, йти до своєї мети і ніколи не здаватись. Розвиватись, навчатись, реалізовувати свої ідеї. Рости професійно та особистісно.

Матеріал підготовлено координатором проєкту «Центр розвитку громадської активності» в Львівській області Павлом Мединою

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль