fbpx

На Закарпатті громадська організація виграла грант на облаштування шелтера

Рубрика Новини
МістоУжгород

За підтримки експертів «U-LEAD з Європою» в Іршавській громаді Закарпатської області громадська організація підготувала проєктну заявку та виграла грант на облаштування прихистку для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють у регіональному офісі U-LEAD  у Закарпатській області.

Так, громадська організація «Іршавські промені» зацікавилася можливістю облаштувати в Іршавській територіальній громаді прихисток та створити в ньому належні умови для проживання внутрішньо переміщених осіб. Шелтер запланували створити в корпусі однієї із шкіл громади, який не задіяний в начальному процесі. Приміщення потребувало косметичного ремонту, підключення опалення, проведення каналізації та інших комунікацій.

Експерти «U-LEAD  з Європою» провели для представників громадської організації низу консультацій, під час яких обговорювалися деталі проєкту та аналізувалися діючі грантові конкурси.

У результаті у жовтні громадська організація виграла грант та залучила близько 800 тис. гривень для проведення ремонтних робіт в приміщенні, в якому згодом буде облаштовано шелтер для переселенців та освітньо-мистецький простір для мешканців громади. Партнером проєкту виступила Іршавська міська рада, яка готова за бюджетні кошти провести частину ремонтних робіт.

У майбутньому шелтері зможуть проживати 70 внутрішньо переміщених осіб. Офіційно реалізація проєкту стартувала 15 жовтня 2022 року. З цього моменту громадська організація вже  встигла закупити частину обладнання та обговорила початок проведення ремонтних робіт.

 «Експерти ULEAD  роблять дуже важливу справу. Завдяки їм ми дізналися про конкурс проєктів від Програми Карпатського фонду «Запровадження та надання соціальних (та супутніх) послуг для внутрішньо переміщених осіб на постійній основі» за фінансової підтримки COFRA., в якому перемогли. Ми багато радилися з експертами щодо написання проектної заявки на різних її етапах. Раді, що завдяки співпраці з «ULEAD  з Європою» ми навчаємося, отримуємо нові можливості, які згодом приносять свій результат», – зазначає голова громадської організації «Іршавські промені» Віра Глушко.

Як повідомили в U-LEAD, громадська організація налагодила партнерські відносини з громадськими активістами з німецького міста Лінден. Невдовзі з Німеччини в Іршавську громаду надійде вантаж з меблями та побутовою технікою, які будуть використовуватися для облаштування житла для переселенців.

Також в рамах проєкту буде створено освітньо-мистецький простір для дорослих та дітей. Для відвідувачів простору проводитимуть навчальні заходи, майстер-класи, воркшопи та влаштовуватимуть спільні перегляди фільмів.

«Важливо, що Іршавська громада не зупиняється на отриманні ресурсів з одного джерела, а активно працює з іншими партнерами, щоб створити гідні умови проживання для переселенців. З самого початку війни Програма надає підтримку Іршавській громаді для облаштування шелтерів, зокрема, ще в травні громада отримала пакети екстреної допомоги від «U-LEAD з Європою, зокрема, генератори, баки для води, спальні мішки, каремати, ліжка та вовняні ковдри», – наголосив керівник регіонального офісу U-LEAD  у Закарпатській області Микола Сюсько.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль