fbpx

На Сарненщині обирають найактивніших жінок року 2021

Рубрика Новини

У Сарнах оголосили фотоконкурс від СарниNews.City «Жінка року 2021». Організатори переконані, що у поліському краї є багато жінок, які готові вести за собою та показувати приклад, тому пропонують розповісти історії місцевих жінок, яким вдалося реалізувати себе в Сарненському районі. Це можуть бути успішні підприємиці, громадські активістки, матері-героїні, волонтерки. Словом жінки, яким вдалося здолати “скляні стелі” та стати тими, ким вони хотіли бути.

В конкурсі можуть брати участь жительки Сарн і Сарненського району. Вік учасниць – 30+. До 21.00 21 березня кожен бажаючий міг надіслати фото претендентки на адресу редакції, вказвти ім’я, вік та навести як мінімум три аргументи, чому учасниця претендує на титул “Жінка року”.

З 22 березня фото учасниць з короткими біо розмістили на сайті. Трьох переможниць обиратимуть читачі СарниNews.City голосуванням. Редакція залишає за собою право дискваліфіковувати учасниць за накрутку голосів. Голосування буде тривати до 18.00 31 березня. Організатори пропонують віддати свій голос за активність та успішну самореалізацію, щоб мотивувати жінок розвиватися.

У конкурсі беруть участь 14 учасниць, які представляють різні сфери діяльності. Серед них керівниці і працівниці закладів культури, коровайниці, підприємиці, вчителі та громадські активістки:

  1. Вікторія Дашко, директорка Сарненського історико-етнографічного музею, членкиня Націаональної спілки журналістів України та Асоціації вільних журналістів, членкиня музейної ради при Рівненській ОДА, популяризаторка історії Сарненщини та Поліського краю. Вікторія працює над двома історичними книгами “Забута святиня” та “Обличчя війни”.
  2. Галина Куришко, директорка Сарненського МБК “Залізничник”, Керівниця ЗАФК «Веретенце», студії вокалу «Спалах», виконавиця автентичних поліських пісень, фольклористка, учасниця вокального шоу “Голос країни” 11 сезону. Працюючи на посаді солістки-вокалістки естрадного плану у КЗ “Рівненська обласна філармонія” у складі етногурту “Дуліби”, щороку брала участь у близько 200 концертів районного, обласного та всеукраїнського значення. У 2009 році на основі власних записів вийшов у світ диск, солістками якого стали дует сестер Яни та Галини Куришко – “Сєриє гусі” етногурту “Дуліби”. Із камерним оркестром Рівненської обласної філармонії здійснили ще один тиражований проєкт – видали компакт-диск «Різдвяні дарунки» (2010). Разом із сестрою Яною Куришко-Шаргар стали переможцями телепроекту «Folk-music»-2013 НТРК (Київ). “Моє покликання – народна музична творчість. Маю записані від бабусі понад 200 різножанрових пісень, які вона передала в спадок. Їхня цінність у тому, що їм уже декілька сторіч”, – стверджує Галина.
  3. Ірина Кулеша, провідний бібліотекар у м. Сарни, викладачка курсу польської мови при ГО “Польсько-Українська дружба”, ведуча урочистих подій та щаслива мама трьох діток.
  4. Катерина Король, молода кондитера і коровайниця – продовжує традицію випікання короваїв у Сарнах. Займається благодійністю та громадською діяльністю, учасниця ГО “Любов у тебе в серці”.
  5. Людмила Ворон, директорка клубу культури «Сузір’я», якій з «нуля» вдалося створити красиве місце творчості діток та молоді, зібрати біля себе талановитих спеціалістів, втілювати креативні ідеї. Естетка та творча людина, яка зуміє створити свято щодня, навіть, коли посміхатись нема сил! Сильна та вольова жінка, яка очолює клуб дружин воїнів АТО/ООС та військовослужбовців «Ключ довіри».
  6. Оксана Кардаш, багатодітна мама, яка проживає в селі Зарів’я, тому тримає велике господарство і чималий город. Жінка працює в місті Київ малярем.
  7. Оксана Клюйко, дубровицька коровайниця. Двадцять років жінка пропрацювала у Рівненській митниці,а сім років пішла в кондитерський бізнес. Вчилася у багатьох майстрів, була учасницею міжнародних кулінарних конкурсів,трофеями яких є більше десятка золотих медалей. Має диплом кондитера зі школи у Лозанні (Швейцарія). Оксана робила дизайн короваю, який назвала ПОЛІСЬКИЙ, тому що сама родом з Полісся, народилася в селі Тутовичі Сарненського району. Винайшла метод, як випікати короваї під мастику (вони є схожими на торти, прямі, без округлої верхівки), не обрізаючи та не перевертаючи їх. Тепер жінка сама навчає, має сотні учнів (може, і тисячі) не тільки в Україні, а й за кордоном.
  8. Оксана Морозюк, педагогиня Сарненського ліцею №4, координаторка та тренерка проєкту “Програма15”, волонтерка ГО “МГО “Смарт”. Оксана небайдужа до проблем довкілля, є керівницею волонтерської групи Хранителів Полісся у проєкті “Полісся – дика природа без кордонів”
  9. Олена Абрамович, голова правління молодіжної громадської організації “Смарт”, організаторка культурно-мистецьких, благодійних заходів, освітніх заходів, громадська активістка, ініціативна, енергійна жінка.
  10. Ольга Булейко, лідерка громадської організації “ЄВА”, депутатка Немовицької сільської ради ІV скликання, засновниця та  керівник самодіяльного гурту автентичного співу “Мальви”, учасниця Всеукраїнського проекту “Розвиток лідерів НУШ”, заступниця директора Тинненського ЗЗСО. Ольга є організаторкою різдвяних вертепів та великодніх постановок храмі св.великомучениці Параскеви в с. Тинне.
  11. Ольга Мосейчук, депутатка Сарненської районної ради, партнерка благодійного фонду “Юрій Трачук та партнери” (допомога воїнам, діткам з малозабезпечених сімей та дітям-сиротам), громадська активістка.
  12. Руслана Сидорова, успішна підприємиця з 2006 року та по сьогоднішній день успішно займаюся підприємницькою діяльністю. 2015-2020 рр. була депутаткою Рокитнівської селищної ради, а з з 2020 року член виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради.
  13. Тетяна Наливайко, художня керівниця МБК “Залізничник” в м. Сарни, ведуча свят, міських і районних заходів, майстриня хендмейду та керівниця дитячої хендмейд-студії при міському клубі “Колос”.
  14. Юлія Наливайко, директорка магазину комп’ютерних технологій, майстриня хенд-мейду, творча та комунікабельна особистість. Юлія пише розповіді й оповідання, є активною жителькою своєї громади.

Три переможниці отримають по три подарунки від місцевих спонсорів, а фаворитка голосування додатково буде нагороджена бонусним призом. Проголосувати за учасниць можна на сайті СарниNews.City у розділі https://sarnynews.city/play/competition/1467.

Матеріал підготувала координаторка проєкту “Центр розвитку громадської активності” у Рівненській області Вікторія Костюк. Проєкт реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль