fbpx

На Рівненщині зареєстрували нову громадську організацію

Рубрика Новини
МістоРівне
Нову неурядову організацію створили жінки в м. Рівне. ГО "Жіноча платформа "Рівні Разом" - заснована з метою сприяння досягненню гендерної рівності в суспільстві

Нову неурядову організацію створили жінки в м. Рівне. ГО “Жіноча платформа “Рівні Разом”  – заснована з метою сприяння досягненню  гендерної рівності в суспільстві. Адже питання рівності можливостей, як жінок, так і чоловіків,  є надзвичайно актуальним на сьогоднішній день. Для прикладу, Україна у 2019 році займала 59 місце серед 153 країн світу у рейтингу гендерної рівності.

Жіноча платформа – це  спільнота,  створена рівнянками  для розвитку жіночого лідерства та потенціалу. Засновниці організації прагнуть  допомогти жінкам і дівчатам повірити у власні сили, мотивувати до самореалізації та зростання.  Пріоритетами діяльності є вирішення гендерних проблем, досягнення рівності можливостей жінок і чоловіків та розвиток жіночого лідерства.  Саме на це будуть спрямовані найближчі освітні проекти.

«Подолання численних гендерних стереотипів – недоречних, застарілих і часто просто смішних – наше першочергове завдання на шляху до європейської моделі суспільства», – стверджує Ірина Трало, керівниця Жіночої платформи, і продовжує: «Ми прагнемо створити для рівнянок такий  простір освіти, комунікацій та розвитку, який дав би потужний поштовх для самореалізації кожної з нас. Ми відкриті для партнерства та співпраці, активно залучаємо у нашу команду усіх бажаючих, готові втілювати найсміливіші  ідеї та амбіційні проекти розвитку нашої громади!»

Організація наголошує на тому, що гендерна рівність – це, в першу чергу, соціальна справедливість, тому жінки прагнуть подолати нерівності, що стали частиною нашого життя і створюють систему обмежень і привілеїв за ознакою статі. Проекти Жіночої платформи  «Рівні разом» спрямовані на підвищення рівня толерантності та  культури у Рівненській громаді, роботу з молоддю, мотиваційні програми щодо залучення жінок до  громадського та політичного життя міста. Окрім того, для жінок важливо, аби гендерноорієнтованим стало і місцеве самоврядування – тому працюють над впровадженням кращих міжнародних практик.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль