fbpx

На Прикарпатті проведено інтеграційний захід для релокованих громадських організацій

Рубрика Новини

Команда громадської організації «Громадський формат» провела інтеграційний захід на тему «Стресостійкість у час війни та запобігання психологічному профвигоранню для представників громадських організацій серед ВПО».

У заході взяли участь представники релокованих громадських організацій, експертного середовища та ЗМІ. Модерувала захід координаторка хабу громадської активності в Івано-Франківській області Оксана Процюк.

Перед учасниками зустрічі виступила перша психологиня практик на Прикарпатті, психотерапевтка, депутатка Івано-Франківської обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО/ООС та їх родин, директорка БО «Благодійний фонд ІНТЕГРО», керівниця волонтерського Центру психологічної допомоги учасникам АТО/ООС та ВПО, яка наголосила: «Для людської психіки війна не є нормою. Тому наш організм включає такі захисні реакції, які у мирному, звичайному житті ніколи не проявляться. Для того, щоб прожити всі емоційно-психологічні навантаження в часі стресу потрібно володіти елементарними знаннями про утворення стресу, про страхи та емоції, які виникають в час екстремальних умов. Такі стани можуть у особи породжувати агресивні прояви, що спричиняють конфлікти з рідними та чужими людьми, змінюють поведінку, або, навпаки, спричиняють депресію, замкнутість, відсторонення від рідних та оточення. Часто ми не розуміємо самі себе, а годі зрозуміти тих, хто поряд. Тому пропонуються розуміння, що таке стрес, конфлікт, стресостійкість та шлях народження психологічного вигорання і його наслідки. Ми всі згадуємо одну істину, що краще профілактика таких станів, а ніж їх наслідки та лікування. Тому скеровуємо нашу роботу на знання, розуміння та подолання вище перелічених станів, щоб допомогти своїй психіці та навчити цьому тих, хто поряд».

Під час заходу розглянули характеристику стресу та емоційні реакції в час стресу; обговорили стани людини в час втрат (рідних, домівки, території, кола друзів і т.д.); розробити в групі алгоритми, скеровані на взаємодопомогу в колективі та профілактику конфліктних ситуацій; обговорили та дали характеристику формування і запобігання конфліктів у об’єднанні активних громадян; обговорили шляхи утворення психологічного вигорання та їх профілактику; провели декілька вправ, спрямованих на формування стресостійкості.

Нагадаємо, що громадська організація «Громадський формат»  в рамках проєкту «NGO relocation» створила хаб громадської активності в Івано-Франківській області, який діятиме протягом року для громадських активістів та команд релокованих громадських організацій.

Проєкт «NGO relocation» реалізовує команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Національним фондом на підтримку демократії (NED).

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль