fbpx

На Львівщині з навчальним візитом перебувають представники громад Волині та Рівненщини

Рубрика Новини
У «U-LEAD З Європою» організували візит з обміну досвідом між громадами Рівненської, Волинської та Львівської областей. Вчора учасники візиту побували у Кам’янка-Бузькій територіальній громаді. Про це повідили у регіональному офісі U-LEAD у Львівській областію
Міський голова Олег Омелян розповів гостям про громаду та презентував їхні ключові проєкти, наголошуючи на важливості підтримки та розвитку сільських територій.
Перша локація, яку відвідала делегація, був дендрологічний парк, облаштований фермерським господарством «Луги України». Територія парку близько 100 га, на якій мають можливість проводити активне дозвілля жителі територіальної громади та її гості. Це приклад успішної співпраці та спільного проєкту місцевого бізнесу та міської ради, який покликаний створити комфортні умови для якісного відпочинку місцевих жителів. Учасники візиту оглянули локацію та ознайомилися з її можливостями.
Представники громад Волині та Рівненщини побували на заводі продовольчих товарів, на якому працює сучасний цех сухої заморозки фруктів. Діяльність такого підприємства стала додатковим стимулом для започаткування та розвитку малих господарств в громаді, оскільки вони отримали можливість для збуту своєї продукції і її переробки.
У Кам’янка-Бузькій громаді чимало працюють над залученням інвесторів у сільський розвиток. Переконатися в цьому мали можливість учасники навчальної поїздки, відвідавши місцеві підприємства, які спеціалізуються на тваринництві та вирощуванні сільськогосподарської продукції.
Фінальною локацією, яку оглянули гості з Рівненської та Волинської областей, стало ТОВ «РІО шампіньйон». Підприємство є одним з найбільших та найсучасніших виробників шампіньйонів в регіоні, і має чимало успішних кейсів співпраці з Кам’янка-Бузькою міською радою.
У наступні два дні учасники візиту ще побувають у Мостиській та Бібрській територіальних громадах, де вивчатимуть їхній досвід підтримки та розвитку сільських територій.
Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль