fbpx

На Львівщині функціонує унікальне комунальне підприємство

Рубрика Новини

У територіальних громадах працює чимало комунальних підприємств, які виконують різні функції. У Мостиській громаді, що на Львівщині, діє підприємство, яке займається заморозкою та переробкою фруктів. Про це розповідають у регіональному офісі “U-LEAD з Європою” у Львівській області.

Днями команда регіонального офісу U-LEAD у Львівській області мала робочу зустріч з керівництвом Мостиської міської ради.

Традиційно експерти розповіли про можливості Програми «U-LEAD з Європою», якими можуть скористатися представники громад. Наголошувалося на тому, що фахівці U-LEAD завжди готові надати консультацію та роз’яснення з актуальних тем для органів місцевого самоврядування.

Мостиський міський голова Мирослава Пельц розповіла про стан справ у громаді та поділилася планами на найближче майбутнє. Обговорювалися питання освіти, медицини, соціального захисту та інші напрямки.

Окрема увага була приділена діяльності комунальних підприємств. На території Мостиської громади успішно функціонує унікальне комунальне підприємство “Фрут Банк”, яке було утворено в 2021 році. Підприємство займається вирощуванням насіннєвих та кісточкових плодів, інших видів плодових дерев, переробкою та консервуванням фруктів та овочів, виробництвом фруктових та овочевих соків, готових харчових продуктів, торгівлею фруктами та овочами, організацією харчування установ.

Цікавим є той факт, що утворення підприємства стало можливими завдяки активній грантовій діяльності, зокрема в межах проєкту секторальної підтримки «Створення парку агропереробки «ФрутБанк». Для розвитку підприємства залучено чимало грантових коштів між міжнародних фондів та державних програм.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль