fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

На Львівщині планують створити п’ять кластерів поводження з твердими побутовими відходами

Рубрика Новини
МістоЛьвів

Налагодження якісної системи поводження з твердими побутовими відходами – важлива складова в роботі органів місцевого самоврядування. Програма «U-LEAD з Європою» приділяє чимало уваги цьому напрямку в роботі з територіальними громадами, надаючи методичну та консультаційну підтримку. Для громад Львівщини команда регіонального офісу U-LEAD у Львівській області організувала інформаційну сесію щодо питань управління відходами.

За словами керівниці регіонального офісу U-LEAD у Львівській області Галини Хрущак, питання управління відходами на регіональному рівні актуальна тема для громад, особливо в контексті підготовки ними власних проєктів, які мають співвідноситися з регіональним планом управління відходами.

«Львівські громади є учасниками ініціативи Програми «U-LEAD з Європою» з управління відходами. Наші експерти консультують громади з низки питань, які стосуються поводження з ТПВ. Фахівці з територіальних громад працюють над створенням власної системи поводження з відходами, тому для них важливо розуміти, які механізми закладені в регіональному плані на рівні Львівської області», – зазначила Галина Хрущак.

Заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Ганна Башта розповіла учасникам заходу про процес розробки регіонального плану управління відходами у Львівській області. Фахівчиня розповіла, що проєкт плану розпочали розробляти ще у 2019-2020 рр, однак з того часу змінилися умови.

«Наше основне завдання – напрацювати дієвий план, який складатиметься з конкретних кроків та інструментів поводження з твердими побутовими відходами. Для цього Львівська область була поділена на п’ять кластерів поводження з ТПВ, щоб максимально ефективно охопити всю територію та налагодити якісний процес збору та переробки відходів. Завдяки кластерам набагато легше провести аналіз та визначити логістику», – повідомила Ганна Башта

У проєкті плану визначенні заходи поводження ТПВ, до яких входить збір різних видів відходів, їхня переробка, включаючи створення відповідної інфраструктури.

Ганна Башта додала, що близько 30% усіх відходів на Львівщині припадають на місто Львів. При розробці плану враховують географічне розміщення, ситуацію з демографією, економічну активність та фінансову спроможність громади.

Також учасникам інформаційної сесії були презентовані проєктні ініціативи громад Львівської області у сфері управління відходами.

Нагадаємо, що «U-LEAD з Європою» запустила нову навчальну програму для представників територіальних громад «Кроки для спеціалістів. Управління відходами». Для участі в ініціативі були відібрані п’ять громад від Львівщини – Мостиську, Ходорівську, Бориславську, Самбірську та Східницьку.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль