fbpx

Мисливці за діабетом вже полюють на Рівненщині і Львівщині

Рубрика Новини

Україно-швейцарський проєкт «Діємо для здоров’я» у партнерстві з Центр громадського здоров’я України та Посольством Швейцарії в Україні розпочали кампанію «Мисливці за діабетом». Її мета — підвищення обізнаності про діабет ІІ типу серед населення України.

Лідерами регіональних команд стали 8 сімейних лікарів із Львівської, Херсонської, Рівненської, Полтавської та Дніпропетровської областей. Наступні 5 місяців вони докладуть максимум зусиль, щоб люди більше знали про цукровий діабет 2 типу, регулярно перевіряли свій рівень глюкози у крові та вели здоровий спосіб життя.

У Львівській області амбасадорами кампанії будуть Мар’яна Климців та Ірина Гнатів, а на Рівненщині  – Володимир Максимов та Віталія Мельник.

Уже незабаром кожна команда «Мисливців за діабетом» у своєму регіоні почне:

  • поширювати інформацію про цукровий діабет 2 типу серед пацієнтів, колег і жителів громад;
  • мотивувати перевіряти рівень глюкози в крові;
  • брати участь у публічних комунікаціях і подіях для ЗМІ.

Дуже часто діабет 2 типу спочатку має безсимптомний перебіг. Рівень глюкози у крові людини вже вищий норми, а вона не має жодних скарг і почувається нормально.

Саме тому дуже важливо знати свій власний ризик цієї хвороби та регулярно перевіряти рівень глюкози у крові, щоб вчасно виявити захворювання — до настання важких, небезпечних для життя ускладнень.

У рамках інформаційної кампанії «Мисливці за діабетом» ми створили перший доказовий онлайн-тест на визначення індивідуального ризику діабету 2 типу: https://diabetes.phc.org.ua/

Тест створено спільно з Центр громадського здоров’я України за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні.

Пройти тест може кожен — як самостійно, так і під час прийому у свого сімейного лікаря, щоб на основі його результату одразу отримати рекомендації щодо відповідного лікування та зміни способу життя.

Цей тест є Формою оцінки ризиків цукрового діабету 2 типу, що є частиною Уніфікованого клінічного протоколу первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги «Цукровий діабет 2 типу», затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я №1118 від 21 грудня 2012 року. А отже — він може бути використаний сімейним лікарем у медичній практиці.

Кампанія реалізується на національному та регіональному рівнях, а також на рівні громад протягом жовтня 2021 року–грудня 2022 року у партнерстві з Центр громадського здоров’я України та Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль