fbpx

Міжнародні партнери передали Нересницькій громаді обладнання для добровільної пожежної команди

Рубрика Новини
МістоУжгород

Нересницька територіальна громада входить у число громад-учасниць проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності в рамках Програми «U-LEAD з Європою». За підтримки експертів у громаді створили добровільну пожежну команду, а її учасники пройшли  комплексне навчання.

Днями Нересницька громада за підтримки Фонду міжнародної солідарності отримала спорядження для пожежної команди. Про це інформують у регіональному офісі U-LEAD  у Закарпатській  області.

Серед наданої допомоги спеціальний одяг та взуття, шоломи, петлі евакуаційні, пожежна драбина, мотопомпа, бензопила, пожежний рукав, протигази, лопати, електрогенератор та інше обладнання.

«Безпека жителів громади – це основне завдання керівництва Нересницької сільської ради. Ми зацікавленні у зміцненні системи цивільного захисту у нашій громаді. Це допоможе нам оперативніші реагувати на пожежі, запобігати пошкодженню майна та зберігати життя наших мешканців», – йдеться у повідомленні на сайті громади.

Нагадаємо, що добровільну пожежну команду у Нересницькій громаді створено у селі Терново. Члени пожежної команди регулярно проходять навчання за підтримки експертів «U-LEAD з Європою», міжнародних партнерів та фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Місцеві рятувальники вже пройшли низку теоретичних навчань та здобули чимало практичних навиків гасіння пожеж чи вирішення інших надзвичайних ситуацій.

«В умовах війни питання функціонування добровільних пожежних команд у громадах набуває особливої актуальності, адже добровільна пожежна охорона в громаді може забезпечити оперативне й швидке реагування на ліквідацію пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Переконаний, що надана підтримка для Нересницької громади дозволить значно посилити спроможність добровільної пожежної охорони в громаді та підвищити рівень безпеки жителів громади», – зазначив Микола Сюсько, керівник регіонального офісу U-LEAD  у Закарпатській області.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль