fbpx

Місто Хмельницький увійшов у 10 фіналістів конкурсу «Молодіжна столиця України – 2022»

Рубрика Новини

 «Конкурс Молодіжна столиця України об’єднує молодь зі всієї країни, дає можливість ділитися кращими практиками та дає шанс лобіювати круті проєкти на місцях», – наголошує Владислав Гребенюк. Сьогодні мипоспілкуємося одним  із головних мотиваторів розбудови молодіжного сектору на Хмельниччині –  Владиславом Гребенюком, директором Молодіжного центру, який розповість нам про свої плани та поділиться думками щодо перемоги Хмельницького в конкурсі «Молодіжна столиця України – 2022».

  • Пане Владиславе, ви з командою підготовили документ з розробки регіональної стратегії реалізації молодіжної політики до 2030 року та Комплексної програми розвитку молодіжної політики, фізичної культури та спорту у Хмельницькому до 2027 року, які можливості надає Вам цей документ?

Кожне місто яке подалося на цей конкурс – вони вже є певною мірою переможцями. Головне завдання цього конкурсу, щоб міста стала ще більш молодіжними. Також дає можливість презентувати наше місто, як на всеукраїнській, так і на міжнародній арені.

Важливо, щоб молодіжні центри, молодіжні ради та молодіжні організації розуміли в якому напрямку рухатися.  Розуміли які тенденції будуть у створення молодіжних проєктів, реалізації законів та підтримці молоді на місцях. Потрібно, щоб молодіжне середовище, ефективно застосовувати  цілі та інструменти на практиці.

  • Розкажіть детальніше про фокус групи, та які напрацювання вже маєте з командою?

На підставі наших визначених 4-х фокусів груп (політичних, соціальних, екологічних та спортивних) які проводили та зрозуміли, що потрібно консолідувати наші зусилля по різному напрямкам.

 Плануємо проводити акції у підтримку конкурсу «Молодіжна столиця України – 2022».

  • Які подальші кроки вашої діяльності?

Ми провели моніторинг серед молоді та виокремили для себе 9 основних напрямків. Хочемо, щоб молодь знала вектори: «Куди ми будемо рухатися в молодіжній політиці?», наголошує Владислав.

Зараз ми допрацьовуємо 2-гу форму заявки, яка подається у фіналі з більш конкретними кроками.

При написанні заявки, об’єдналося молодіжне середовище, молодіжна рада, молодіжний центр.

Велику роль бере і профільне управління молоді та спорту, міська рада, профільний заступник Михайло Михайлович Кривак та  залучення усіх бенефіціарів з громадського сектору.

  • Яка команда з міст-конкурсантів є для Вас фаворитом?

«Для мене всі переможці, всі мега круті. Приємно що ти з цими людьми зустрічаєшся на форумах, проєкт та тренінгах», зазначає Владислав.

 Місто Хмельницький об’єднує усі напрямки: бізнес, владу і громаду. Третій рік поспіль ми потрапляємо у список фіналістів та маємо усі шанси на перемогу! Щоб 2022 рік став для нашого міста – молодіжним роком.

Місто отримало багато нагород від Ради Європи та ми маємо усі шанс виграти конкурс.

 Зазначаємо, що цього року за звання «Молодіжної столиці – 2022» змагаються 39 українських, де наглядова рада визначила переможців першого туру.

Список міст-конкурсантів: Вінниця, Івано-Франківськ, Хмельницький, Луцьк, Маріуполь, Миколаїв, Одеса, Острог, Умань та Чернівці.

Цього року за звання «Молодіжної столиці – 2022» змагаються 39 українських.

Нагадуємо, фінал відбудеться 20 квітня 2021 року (за умови відсутності карантинних обмежень). Команди від міст – фіналістів будуть запрошені до м. Київ, де вони виступатимуть з презентаціями власного бачення розвитку молодіжної політики.

Матеріал підготувала координаторка проєкту «Центр розвитку громадської активності» в Хмельницькій області Ольга Мороз. Проєкт реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», за підтримки Європейського фонду за демократію.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль