fbpx

Львівські громади розвивають співпрацю з Бюро економічної безпеки України

Рубрика Новини
МістоЛьвів

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» представники територіальних громад обговорили потенційні шляхи співпраці та взаємодії з Бюро економічної безпеки України. Ключовими напрямками такого співробітництва мають стати економічна безпека громад та збільшення надходжень в місцеві бюджети.

У регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Львівській області організували інформаційну сесію для громад Львівщини з представниками Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Львівській області. Мета заходу – ознайомити громади із сферою діяльності БЕБ та можливостями їхньої взаємодії у забезпеченні економічної безпеки.

Керівниця регіонального офісу U-LEAD у Львівській області Галина Хрущак зазначила: «Цей захід – це перший крок для знайомства та налагодження комунікації між територіальними громадами і Бюро економічної безпеки. Така співпраця надасть громадам можливість збільшити доходи до місцевих бюджетів та допоможе відновлювати законність у сфері підприємницької діяльності».

Зазначалося, що Бюро економічної безпеки України (БЕБ) – це центральний орган виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії економічним злочинам.

Як повідомили фахівці БЕБ, у Бюро багато уваги приділяють аналітичній діяльності, тому для цього працюють над розбудовою технічного забезпечення, яке дозволить отримувати інформацію про суб’єкти підприємницької діяльності з різних міжвідомчих баз. Все це робиться для допомоги органам місцевого самоврядування та іншим суб’єктам ефективно наповнювати бюджети, але без прямого втручання в роботу громад чи бізнесу.

«Наша діяльність направлена на співпрацю з керівництвом територіальних громад задля наповнення місцевих бюджетів. Для налагодження кращої взаємодії з територіальними громадами ми будемо продовжувати діалог з представниками органів місцевого самоврядування», – наголосив керівник Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області Валерій Тацієнко.

Також Валерій Тацієнко заявив, що його колеги готові брати участь різноманітних круглих столах, конференціях та інших заходах, на яких будуть присутні представники бізнесу та територіальних громад. За його словами така превентивна діяльність зможе попередити чимало зловживань у сфері економічної безпеки.

«Задля підвищення економічної безпеки та попередження економічних злочинів ми готуємо пропозиції до нормативно-правових актів та ініціюємо внесення змін до вже діючих. Аналітики Бюро систематично працюють над виявленням ймовірних втрат бюджету та скеровують рекомендації до органів державної влади», – підсумував Валерій Тацієнко.

Представники  Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області розповіли про основні напрямки своєї роботи, яка включає:

  • Роботу аналітиків над випередженням злочинів
  • Розслідування економічних злочинів, скоєних будь-якою фізичною чи юридичною особою
  • Проведення аналізу державних закупівель з метою запобігання розкраданню державних коштів
  • Моніторинг надходження та використання міжнародної донорської допомоги

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль