fbpx

Львівські громади працюють над запровадженням енергетичного менеджменту

Рубрика Новини
МістоЛьвів

Представники територіальних громад з Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської, Волинської, Закарпатської та Рівненської областей ознайомилися з особливостями впровадження енергетичного менеджменту. Серію інформаційних сесій організували у регіональних офісах «U-LEAD з Європою» у Львівській та Івано-Франківській областях.

З представники громад працював експерт «U-LEAD з Європою» Дмитро Сакалюк, який ознайомив учасників заходу із перевагами впровадження енергетичного менеджменту та надав рекомендації щодо його імплементації. Про це повідомляють у регіональному офісі U-LEAD у Львівській області.

«Станом на сьогодні, окрім того, що потрібно активно готуватися до зими, слід не забувати за стратегічні цілі. Енергетичний менеджмент це своєрідний місточок між операційними цілями та поточною роботою і стратегією енергетичної безпеки, яку громади повинні розробити та впровадити», – зазначив Дмитро Сакалюк.

Експерт розповів про законодавче забезпечення впровадження енергоменеджменту та проаналізував основі нормативно-правові акти, які регламентують цей процес.

«Національною радою з відновлення України від наслідків війни розроблений План відновлення України. У цьому документі окремо виділено розділ, який стосується енергетичної безпеки. У ньому зазначається про необхідність запровадження та забезпечення постійного вдосконалення системи енергетичного менеджменту на державному і муніципальному рівнях. Така ініціативи на рівні держави критично необхідна», – зазначив експерт.

Фахівців з громад ознайомили із системою енергетичного менеджменту та алгоритмом її впровадження. Експерт наголошував на важливості детального аналізу та вивчення ситуації з енергетичною безпекою в громаді, зокрема це стосується інвентаризації будівель, аналізу витрат на енергоносії, проведення енергоаудиту та оптимізації.

Досвідом впровадження енергетичного менеджменту поділилися представники Долинської міської ради Івано-Франківської області.

«Всі ми розуміємо важливість енергоменеджменту та енергетичної безпеки для сталого розвитку громади. Енергоресурсів стає дедалі менше, згодом може появитися на них дефіцит, тому необхідно приділяти увагу темі енергоефективності та розвивати її в себе. Цей шлях наша громада розпочала ще у 2009 році, коли ми приєдналися до Угоди Мерів, будучи в числі перших десяти міст в Україні, яким це вдалося. Відтоді у Долинській громаді розпочалися кроки із впровадження енергоменеджменту, які включали низку управлінських рішень та технічних процесів», – поділився Іван Дирів, голова Долинської громади.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль