Кондитерський коворкінг запрацював у Старобогородчанській ТГ
У Старих Богородчанах розпочав свою роботу кондитерський коворкінг. Це стало можливим завдяки реалізації проєкту «Створення Центру підтримки бізнесу та розвитку підприємництва / Коворкінг-простір в с. Старі Богородчани, як частина відкритого молодіжного простору Старобогородчанської ТГ» за фінансової підтримки програми DOBRE. Загальна вартість проєкту становила 703799 гривень. Це були кошти місцевого, обласного бюджетів та програми DOBRE.
Колишній заступник голови Старобогородчанської ТГ Юрій Іванишин розповів, що ідея створення коворкінг-простору виникла в молодіжному середовищі Старобогородчанської громади ще у 2018 році. Адже в громаді активно функціонувала молодіжна рада, яка на той час вже реалізувала низку проєктів та брала активну участь в громадському житті своїх населених пунктів. Молоді люди хотіли мати місце, де б вони отримувати знання та компетенції із започаткування та розвитку власної справи, а також здобувати професійні навички, щоб бути затребуваними на ринку праці. Особливо ідеєю створення такого коворкінг-простору загорілася голова Молодіжної ради, лідерка громадської організації «Центр Рівних Можливостей» Леся Клим’юк. Саме їй вдалося переконати тодішнє керівництво громади в тому, що цей проєкт є важливим для її жителів і має чималі перспективи для розвитку. Ідея такого проєкту також захопила експертів програми DOBRE, особливо ідея створення кулінарного коворкінгу, оскільки, як виявилося, аналогічного в Україні ще не було.
З метою визначення напрямків роботи коворкінг-простору серед молоді громади у січні-лютому 2019 року проводили опитування, результати якого були несподіваними. Більшість опитаних дівчат і хлопців виявили бажання займатися кондитерською справою. На другому місці опинилося – комп’ютерне проєктування і виготовлення виробів з дерева. Саме за цими двома напрямками було прийнято рішення готувати проєктну заявку. Розробником проєкту та одним з його співвиконавців була громадська організація «Центр Рівних Можливостей».
Протягом минулого року в рамках проєкту було закуплено новітнє кондитерське та деревообробне обладнання, а також проведено ремонт частини приміщення Будинку культури в с. Старі Богородчани для розміщення кондитерського коворкінгу.
А кілька днів тому за участю представників програми DOBRE відбулося урочисте відкриття кондитерського коворкінгу. На черзі ще відкриття другої частини коворкінг-простору – деревообробного коворкінгу.
За словами натхненниці проєкту Лесі Клим’юк, відкритий простір стане місцем, де учні шкіл, молодь громади отримають можливість навчатися та здобувати професійні навички. Бізнасмени-початківці, отримають можливість практикувати та виробляти продукцію на професійному обладнанні. Коворкінг-простір стане місцем, де проводитимуть різноманітні тренінги, майстер-класи та інші навчальні заходи.
Джерело – Інтернет-ресурс газети “Галичина”