fbpx

«Команди змін» вивчали досвід Івано-Франківська у впровадженні розвиткових проєктів

Рубрика Новини

Сьогодні учасники проєкту «Школа локальної демократії 2.0» перебувають у місті Івано-Франківськ, де ознайомлюються з досвідом міської ради в покращенні надання адміністративних послуг у контексті електронних сервісів та доступності послуг.

«Ми не прив’язували онлайн-реєстрацію для отримання послуг до персонального кабінету, що значно спрощує процедуру запису для відвідування ЦНАПу. Отриманий електронний талон не обов’язкового роздруковувати, оскільки адміністратор бачить номер та дані відвідувача, включаючи час прийому. Ми активно ведемо сторінки в соціальних мережах, консультуємо та інформуємо жителів у такий спосіб. Маємо розроблений мобільний додаток, через який можна зареєструвати на прийом та переглянути основні новини ЦНАПу», – розповідає Сергій Мисько, заступник начальник управління адміністративних послуг ЦНАП Івано-Франківська.

Також учасники переймали практичний досвід надання адміністративних послуг:оформлення посвідчень водія, реєстрація бізнесу, нерухомості, оформлення біометричних документів та електронної транспортної картки.

Після обіду вони побували на відомій локації Промприлад. Реновація — інноваційному центрі на базі старого заводу, який працює на перетині чотирьох напрямків розвитку регіону: нової економіки та урбаністики, сучасного мистецтва та освіти.

Промприлад.Реновація – це інноваційний центр на території ревіталізованого заводу в Івано-Франківську. На площі в понад 37 тис. кв. м створені умови для діяльності комерційних та соціальних ініціатив, націлених на розвиток нової економіки, урбаністики, сучасного мистецтва та неформальної освіти в регіоні. Це проект зі сфери імпакт-інвестування, де інвестори одночасно вкладають в соціальний вплив на регіон та отримують повернення інвестицій у вигляді дивідендів.

«З моменту відкриття центру до його розвитку долучилося 475 інвесторів, а загальна сума вкладених коштів більше 5 млн. доларів. Вдалому відкрити 300 нових робочих місць та провести 600 заходів», – ділиться Аліна Токмиленко, операційний директор Центру.

Що дають для розвитку міста такий центр? Як він функціонує? Чому варто втілювати такі проєкти? Відповіді на ці та інші питання наші учасники вже знають та повезуть їх у свої громади.

Захід відбувається в рамках проєкту «Школа локальної демократії 2.0», який реалізовують громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» спільно з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України», Івано-Франківським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль