fbpx

Команди з 10-ти ОГС пройшли комплексне навчання з питань стратегічних документів та внутрішніх політик

Рубрика Новини
Команди 10-ти ОГС із заходу України пройшли навчання з стратегічних документів та внутрішніх політик. Протягом двох днів громадські активісти та активісти вивчали нові для себе підходи до стратегічного планування, роботи в команді та напрацювання політик, які сприятимуть ефективній діяльності організації.
Основна мета цієї освітньої сесії – підвищити обізнаність представників ОГС щодо підготовки стратегічних документів та політик, які сприятимуть організаційному розвитку та підвищенню інституційної спроможності громадських організацій.
Керівник ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” Максим Черкашин розповів учасникам заходу про проєкт та наголосив, що наявність стратегічних документів та внутрішніх політик в ОГС сприятимуть підвищенні їхньої організаційної спроможності та дозволять більш ефективно працювати, включаю співпрацю з донорами та міжнародними організаціями.
Перший блок сесії стосувався  статуту громадської організації. З учасниками вже працює начальник відділу державної реєстрації громадських формувань Управління дежавної реєстрацї у Тернопільській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Василь Марцинкевич, який розповідає про зміни в статутах громадських організацій та надає роз’яснення щодо процедури внесення необхідних змін.

Друга половина дня була присвячена темі організаційної структури та внутрішнім політикам громадської організації. Цей блок презентував менеджер проєктів ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Олександр Кикта.

За словами Олександра Кикти, внутрішні політики не є обов’язковими, на відміну від установчих документів, але також є важливими, оскільки дозволяють краще організувати роботу команди та підвищити її організаційну спроможність.

Експерт проаналізував основні положення, які можуть використовувати та затверджувати ГО, представив їхню структуру та виокремив ключові особливості.

Другий день нашого навчання з питань стратегічних документів та внутрішній політик присвячений саме темі стратегії розвитку громадської організації.
Керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин обговорив з учасниками суть стратегічного планування та його завдання. Також була розглянута структура стратегії розвитку ГО та її ключові елементи.

Представники ГО встигли попрацювати над практичними завданнями та проаналізувати свою діяльність, враховуючи проблеми, завдання та потреби цільової аудиторії.

Після проходження навчання, громадські організації отримають менторську підтримку від експертів щодо розробки, розглянутих на сесії стратегічних документів, їх підготовки та впровадження.
Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль