fbpx

Кам’янська громада розвиває партнерство з французьким муніципалітетом Порто-Веккьо

Рубрика Новини
МістоУжгород

Програма «U-LEAD з Європою» продовжує допомагати громадам розвивати партнерства з міжнародними муніципалітетами. За сприяння U-LEAD відбулася робоча онлайн-зустріч голови Кам’янської громади та мера міста Порто-Веккьо (Франція).

Подія проходила в рамках ініціативи «Мости довіри», завдяки якій українські громади розвивають співпрацю з муніципалітетами із Словенії, Польщі, Естонії та інших країн.

Мер муніципалітету Порто-Веккьо Жан-Крістоф Анджеліні привітав учасників заходу та презентував основну інформацію про своє місто, підкреслюючи зацікавленість у співпраці. Кам’янський сільський голова Михайло Станинець ознайомив французьких колег з історією громади та розповів про її туристичний потенціал, який можна розвивати, реалізовуючи спільні проєкти.

Як повідомляє керівник регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Закарпатській області Микола Сюсько, під час зустрічі вдалося обговорили потенційні напрямки співпраці між муніципалітетами.

Представники обох сторін визначалися із спільними завданням щодо роботи над розробкою проєктів та залучення грантів. Зокрема, це стосувалося реалізації проєктів в сфері туризму, культури та сільського господарства. Також обговорювалася співпраця щодо створення індустріального парка та ефективного комунального підприємства у Кам’янській громаді.

Найближчим часом будуть створені робочі групи, які зможуть почати впровадження напрацьованих пропозицій.

«Міжнародне співробітництво громад є надзвичайно важливим інструментом розвитку громад актуальність якого ще більше підвищилася у зв’язку з отриманням Україною статусу кандидата у члени ЄС. Переконаний, що партнерство між муніципалітетом Порто-Веккьо та Кам’янською громадою буде корисним для обох громад, які мають багато спільного та вже на початку співпраці задекларували основні напрямки співпраці. Програма «U-LEAD з Європою» буде і надалі допомагати розвивати партнерство громад та сприяти започаткуванню нових партнерств», – наголошує Микола Сюсько.

Нагадаємо, що закарпатські громади завдяки «U-LEAD з Європою» ще з минулого року розвивають співпрацю з міжнародними партнерами. В межах ініціативи «Мости довіри» три закарпатські громади – Ясінянська, Свалявська та Горінчівська, налагоджують співпрацю з данським муніципалітетом Гульборгсунн. Громади вже встигли провести низку зустрічей із своїми колегами та розробили промо-ролики, які допомагають їм підвищувати свою інвестиційну привабливість.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль