fbpx

Кам’янка-Бузька громада розробить програму інтеграції ВПО

Рубрика Новини
МістоЛьвів

За результатами конкурсного відбору Кам’янка-Бузька територіальна громада отримала можливість за підтримки експертів «U-LEAD з Європою» розробити програму інтеграції внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють у регіональному офісі U-LEAD у Львівській області.

Мета програми – сприяння інтеграції внутрішньо переміщених осіб через усунення перешкод у реалізації їхніх прав та забезпечення повного доступу до адміністративних, соціальних, культурних та інших послуг, а також створення умов для розвитку потенціалу та посилення спроможності ВПО у приймаючих територіальних громадах.

В рамках нової ініціативи від U-LEAD представники Кам’янка-Бузької громади здійснять аналіз системних проблем, котрі виникли у зв’язку з масштабним внутрішнім переміщенням внаслідок повномасштабного вторгнення в Україну.

В ході розробки Програми планується створити систему оцінки потреб переселенців, на якій ґрунтуються бюджетні асигнування та дизайн конкретних проєктів підтримки та допомоги ВПО. Також учасники навчальної програми розроблять операційний план дій, котрий дає органу місцевого самоврядування бачення практичних кроків до досягнення намічених цілей.

«Програма інтеграції внутрішньо переміщених осіб в громаду є документом середньострокової політики, спрямованої на створення умов, за яких внутрішньо переміщені особи не потребуватимуть жодної спеціальної допомоги та захисту у зв’язку з їх переміщенням і зможуть в повному обсязі користуватися своїми конституційними правами без будь-якої дискримінації за ознакою внутрішнього переміщення», – зазначають у регіональному офісі U-LEAD.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль