fbpx

Юлія Сапєлкіна: «Коли працюєш з сім’ями, які опинилися в кризових ситуаціях, розумієш, що щось потрібно робити, щось змінювати»

Рубрика Новини

Наша рубрика #ЛідериЗмін продовдується поповнюватися новими історіями успіхами. Сьогодні в нашій рубриці інтев’ю з Юлією Сапєлкіною, засновницею громадської організації «Благодійний центр «Довіра» що на Хмельниччині.

  • Розкажіть про себе, свої хобі?

 Мене звати Юлія, родом з Теофіполя. Я безмежно люблю життя, люблю робити добрі справи та робити все від мене залежне, щоб люди, які мене оточують – посміхались. Я християнка, люблю Бога та стараюся жити відповідно Святого Писання.

 Моє хобі – працювати з дітьми та впливати на їх розвиток.

  • Як Вас можна описати читачам одним реченням?

 «Цілодобова благодійність», адже я живу постійними мріями про щасливе майбутнє сімей, які зараз переживають кризовий період.

  • Коли й чому розпочали громадську діяльність? Що спонукало вас до цього?

 Громадською діяльністю я займаюся давно. Якщо офіційно, то вже майже 3 роки. Моє перше місце роботи був «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді». У центрі я познайомилась з проблемами бідності, сирітства, домашнім насильством. Очі дітей, з якими я на той час працювала, довго не давали мені спокою. Біль, розгубленість, пошук допомоги…

Коли я вийшла заміж то чоловік підтримав моє прагнення займатись благодійністю. Так ми офіційно зареєстрували нашу ГО та з однодумцями розпочали нашу діяльність.

  • Пам’ятаєте, який проєкт був першим?

 Першою у нашій роботі була підтримка молодої мами з двома діточками які потребували дорогого лікування. Вона на той час не мала житла та фінансів, а натомість мала безліч проблем, боргів та цілий «вагон» осуджень та звинувачень. Згадую, та навіть не віриться, що ми пережили ці часи. Ми з чоловіком брали сім’ї до себе на тимчасове проживання. Ділились геть усім. 

  • Які виклики були перед вами?

Не пам’ятаю. Ми були настільки захоплені, що долали всі мости, руйнували всі стіни та без вагань рухались вперед. Викликом був лише час, його дуже не вистачало.

  • Соціологи стверджують, що наразі в Україні лише 3-5% мешканців є активними. Яка ситуація у вашій громаді?

Серед нашого оточення дуже багато свідомих активістів. У нас тісно налагодженні зв’язки з державними структурами, зі сферою бізнесу та з жителями громади.

 Правильна комунікація – запорука підвищення активності громади.

  • Якими проєктами найбільше пишаєтеся? Які у них джерела фінансування і де Ви його шукаєте?

Ми вважаємо, що наші проєкти є потрібними: «Підтримка сімей у складних життєвих ситуаціях», «Благодійний магазин вживаного одягу», «Денний центр для дітей» – усі вони доповнюють один одного.

 Фінансову підтримку ми отримуємо від небайдужих жителів нашої громади та друзів з різних куточків світу.

  • Що мотивує вас займатися громадською діяльністю?

Діти, їх потреби, їхні мрії!

  • Які основні цілі та плани на майбутнє?

Великою мрією є бажання відкрити у нас в громаді «Центр підтримки сім’ї», де цілодобово можуть перебувати батьки з дітьми, які переживають складні життєві обставини.

  • Що порадите активістам, які тільки розпочинають свій шлях?

Вперед! Не завжди буде легко, але результат того буде вартувати.

Матеріал підготувала координатора проєкту «Центр розвитку громадської активності» у Хмельницькій області Ольга Мороз.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль