fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

«Історії нескорених»: розповіді про людей, яких не зупинила війна

Рубрика Новини

Війна в Україні змусила багатьох залишити рідні домівки, звичну роботу та змінити погляди на багато речей. Правда, чимало людей, не дивлячись на всі жахіття війни, залишилися вірними своїм хобі чи улюбленій роботі. Такі люди навіть в час військової агресії не припиняють займатися справою, яка їм подобається, проявлять силу характеру та показують усьому світі, що вони не скорилися окупанту.

Саме таких висновків дійшла команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», аналізуючи заявки журналістів та громадських активістів, які були вимушені покинути свої домівки в областях, де активно ведуться бойові дії. Учасники ініціативи з компенсації коштів за оренду житла, яку громадська організації реалізовує у партнерстві з Фондом на підтримку розвитку демократії (NED), працюють у громадському секторі чи в сфері журналістики. Кожен з них має свої проєкти, які стосуються розвитку громад, багатодітних родин, благодійності, проведення фестивалів та різних культурних заходів, навчання дорослих, захисту тварин тощо.

Здавалося б війна їх зупинила та змусила про все забути, але в реальності все виглядає з точністю до навпаки. Громадські активісти та журналісти, знайшовши безпечний прихисток для себе та своїх сімей, продовжують працювати задля кращого майбутнього України.

Такі люди надихнули команду громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» запустити новий проєкт під назвою «Історії нескорених». Суть проєкту полягає у написанні історій про життя переселенців, які продовжують працювати в громадському секторі чи в журналістиці, не дивлячись на перешкоди та складну ситуацію в країні.

«За кожною з цих організацій, за кожним активістом чи активісткою – десятки проведених заходів та реалізованих проектів. Сотні залучених учасників, які сумарно охоплюють тисячі мешканців громад України. Ці організації не просто роблять громади кращими у різних напрямках, вони виховують вільних, самодостатніх мешканців, які самі здатні вирішувати свої проблеми, обирати, контролювати владу і за потреби навіть захищати її та відстоювати! Звичайно, українські міста, села і селища стали справді українськими не лише завдяки активному громадянському суспільству. Але саме громадські активісті своєю роботою значно доклались до цього процесу. Про таких людей та організацій має знати вся Україна, весь світ. Вони не скорилися та продовжують розпочату ними справу», – зазначає Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Команда організації вже розпочала роботу над запуском нової ініціативи «Історії нескорених». За задумом авторів кожен матеріал про окрему організації, громадських активістів чи журналістів публікуватиметься окремо на сайті громадської організації. Невдовзі будуть опубліковані перші матеріали про героїв проєкту, які погодилися поділитися своєю історією.

Ініціатива реалізовується командою громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Фондом на підтримку розвитку демократії (NED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль