fbpx

Інтегрована система медичної допомоги на рівні громади: яка роль органів місцевого самоврядування в її розбудові?

Саме на цю тему команда регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Івано-Франківській області організувала інформаційну сесію, в якій взяли участь представники громад з шести західних областей. З представниками громад працювала зовнішня експертка U-LEAD Аліса Макаріхіна.

За словами радниці з питань муніципальних фінансів та управління U-LEAD Оксани Швець, синергія органів місцевого самоврядування та закладів охорони здоров’я відіграє ключову роль у створенні системи надання якісних медичних послуг на рівні територіальної громади.
Аліса Макаріхіна представила учасникам заходу основні положення та засади інтегрованої системи охорони здоров’я на рівні громад та окреслила принципи її функціонування.

Експертка наголошувала, що інтегроване надання послуг охорони здоров’я покликане створити оптимальні умови для зміцнення системи охорони здоров’я, які орієнтовані на потреби людей.

Відтак, Аліса Макаріхіна виділила наступні аспекти такого підходу:

Комплексне надання високоякісних послуг протягом усього життя людини
Планування з врахуванням громадських та індивідуальних потреб
 Ефективне управління з метою досягнення оптимального результату та використання для цього відповідних ресурсів
Забезпечення зворотного зв’язку для постійного поліпшення показників діяльності закладів охорони здоров’я тощо.

Наголошувалося, що в громадах має змінитися підхід до надання медичних послуг, враховуючи принципи інтегрованої системи медичної допомоги, яка діє в багатьох країнах та є актуальною для України.

Також учасників інформаційної сесії ознайомили з прикладами успішної реалізації проєктів з інтегрованої медичної допомоги на рівні громад.
Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль