fbpx

«Імунітет до ілюзій» здобували учасники Форуму громадянського суспільства, який відбувся в Чернівцях також

Рубрика Новини

В грудні відбувся ІХ Форум розвитку громадянського суспільства у форматі телемарафону. Захід об’єднав 24 області та Крим, а спікери доєднувалися з різних куточків світу й говорили про цінності громадського простору, про те, де шукати кошти для реалізації громадських ініціатив, як їх презентувати та багато іншого. У результаті 25 комунікативних майданчиків сформували інтерактивну мапу громадянського суспільства, яка продемонструвала згуртованість перед кризою невизначеності.

У Чернівцях форум провела партнерська організація ГО «Товариство Український Народний дім у Чернівцях». Володимир Старик, голова організації, на початку зустрічі окреслив сподівання, що «досвід, про який йтиметься під час обговорення, допоможе іншим організаціям без побоювань братися за реалізацію корисних справ».

Загалом в рамках форуму у Чернівцях відбулося сім зустрічей. Відтак, своїм досвідом ділилися та розповідали про існуючі можливості залучення коштів для місцевих ініціатив Оксана Лелюк, виконавча директорка Благодійного Фонду «Кращим бути», Вікторія Гатрич, директорка департаменту комунікацій ОДА, вже згадуваний Володимир Старик.

Говорили й про практичну складову залучення громадян та побудову локальних коаліцій. У рамках цієї дискусійної панелі Альона Матвійчук, експертка з розвитку громад, розповіла про подолання конфліктів у громадах, Максим Лукінюк, експерт з локальних нормативно-правових актів у сфері місцевої демократії пояснював що таке “шкільні бюджети”. Про те, як збудувати коаліцію ГО для вирішення локальних проблем, розповідала Наталя Горвасюк, представниця коаліції активістів локальних екологічних ініціатив міста Сторожинець, а про побудову кампанії з просування проєктів бюджету участі ділилася досвідом Оксана Ковальчук, громадська активістка.

На форумі також обговорили тему креативних та культурних індустрій в громадах та те, яким має бути культурний менеджер.

А як зробити круте відео про громадські ініціативи, можна було дізнатися на воркшопі. Учасники заходу дізналися про практичні моменти пошуку ідеї, дослідження аудиторії та створення історії.

Регіональні події Форуму розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій» проводилися в Чернівцях регіональним партнером у рамках «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР «Єднання» у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) і Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль