fbpx

Яким був другий день навчання для команди ГО «Година для України»?

Рубрика Новини
Завершилася перша навчальна сесія, яку експерти нашої команди провели для представників ГО «Година для України». Захід відбувався в рамках проєкту проєкту «Зміцнення спроможності ОГС у західних областях України».

Сьогоднішній навчальний день видався не менше насиченим, ніж вчорашнім. Ранок для учасників ГО «Година для України» розпочався не з кави, а з фандрейзингу та з командної роботи.

Саме ці два блоки обговорював з ними Максим Черкашин, який презентував основні інструменти фандрейзингу, акцентуючи увагу на важливості ефективної роботи та співпраці з донорами. Розглядалися конкретні кейси, які дозволили б провести успішну файндрейзингову кампанію з бізнесом чи меценатами.

Тепер представники ГО «Година для України» знають, що таке фандрейзинг, вміють користуватися його інструментами та знають як їх правильно застосовувати.

Друга половина дня була присвячена тематиці структури громадської організації, її внутрішніх політик, положень та інших важливих документів, які можуть підсилити організаційну спроможність НГО.

Олександр Кикта поділився типовими положеннями, які на його думку, повинні бути в громадській організації:
  • Положення про управління проектами
  • Положення про порядок проведення публічних закупівель
  • Положення про конфлікт інтересів
За його словами, такі документи допоможуть налагодити роботу громадської організації та сприятимуть підвищенню рівня прозорості усіх управлінських процесів, що є надзвичайно важливим в діяльності НГО.

Відтак, команда ГО «Година для України» змогла проаналізувати політики та положення, які їм були запропоновані. Згодом вони визначаться з тими, які впровадять, а наші експерти їм допоможуть це зробити.

Ось така видалася перша навчальна сесія, але на цьому підтримка для ГО «Година для України» закінчиться. Попереду на них чекає ще одна сесія, консультації та менторський супровід.
_________
Захід відбувався в рамках проєкту «Зміцнення спроможності ОГС у західних областях України», який реалізовує ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».
Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль