fbpx

Громади заходу України завершили формування спроможних медичних мереж первинного рівня

Рубрика Новини
МістоЛьвів

Територіальні громади Львівської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Закарпатської та Івано-Франківської областей завершили роботу над формуванням спроможних медичних мереж первинного рівня. З травня 2021 року з фахівцями громад працювала Орина Децик, зовнішня експертка «U-LEAD з Європою».

 

Сьогодні команда регіонального офісу U-LEAD у Львівській області організувала фінальний захід, на якому експертка та представники громад-учасниць ініціативи ділилися результатами роботи та планами на майбутнє.

 

«Нещодавно ми тільки відбирали учасників для участі в ініціативі, а вже сьогодні підбиваємо підсумки. Сподіваюся, що територіальні громади використали з користю цей час. Учасники з експерткою проаналізували ситуацію в громадах та напрацювали конкретні рішення, а, можливо, втілили їх вже в життя. Дякуємо експертці за проведену роботу, що було досить не просто, але надзвичайно важливо. Регіональні офіси й надалі будуть допомагати територіальним громадам та консультувати їх з питань медицини», – зазначив Михайло Мороз, керівник Західного регіонального хабу “U-LEAD з Європою” від GIZ.

 

Учасники зустрічі ознайомилися з напрацьованими проєктами спроможних медичних мереж первинного рівня в громадах з різних областей. Також були презентовані кращі практики формування спроможних медичних мереж первинного рівня.

 

За словами Галини Хрущак, керівниці Регіонального офісу U-LEAD в Львівській області, сьогоднішня зустріч покликана не просто обговорити здобутки чи поділитися досвідом, але й згадати про невдачі. Такі зустрічі важливі, адже можна все фіналізувати та проговорити проблемні ситуації, що може стати в пригоді громадам у майбутньому.

 

Жвавий діалог серед фахівців громад викликало запитання щодо чинників, які створюють перешкоди у впровадженні ефективної мережі первинної медицини. Експретка та учасники ділилися своїм досвідом, завдяки чому вдалося створити якісний комунікаційний майданчик для обміну думками.

 

Ірина Децик подякувала командам усіх громад за плідну та злагоджену роботу. Експертка відзначила, що робота в громадах на цьому не зупиниться, адже необхідно напрацьовані рекомендації втілити в життя та, за необхідності, відкоригувати.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль