fbpx

Громади Волині ознайомили з геоінформаційними системами в просторовому плануванні

Рубрика Новини
МістоЛуцьк

Геоінформаційні системи стали невід’ємною складовою якісного просторового планування. Територіальні громади все частіше у своїй робі використають ці інструменти. Днями фахівців громади Волині та Львівщини взяли участь в онлайн-семінарі «Застосування QGIS у просторовому плануванні та управлінні земельними ресурсами».

Захід організувала команда «U-LEAD з Європою» в Волинській області. З представниками громад працювали Віктор Путренко та Сергій Гапон, експерти «U-LEAD з Європою».

«Важливо, щоб територіальні громади навчилися візуалізувати свої земельні ресурси за допомогою геоінформаційних систем. Настав час з паперового формату роботи переходити в цифровий, особливо, якщо ми говоримо саме про земельні ресурси, які ж рушієм економічного розвитку. За підтримки експертів U-LEAD представники громад зможуть ознайомитися та навчитися працювати з QGIS у просторовому плануванні та управлінні земельними ресурсами», – наголосив Андрій Погорілий, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування.

Віктор Путренко, експерт «U-LEAD з Європою» ознайомив представників територіальних громад з поняттям геоінформаційної системи. За його словами, під геоінформаційною системою слід розуміти комп’ютерну систему, яка забезпечує можливість використання, збереження, редагування, аналізу та відображення даних геопросторовою складовою.

Згодом експерти розповіли про інтерфейс та структуру програмного забезпечення QGIS. Також учасники заходу змогли більше дізнатися про підключення даних та джерел даних до QGIS, налаштування картографічного проекту та базові операції редагування просторових та атрибутивних даних у програмі.

Більшість часу представники громад разом з експертами працювали в комп’ютерні системи та на практиці застосовували отримання знання.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль