fbpx

Громади Тернопільщини дізналися про шляхи співпраці з центром «Дія бізнес у Тернополі»

Рубрика Новини

Розвиток підприємництва в громадах важлива складова місцевого економічного розвитку. Громади Тернопільщини взяли участь в  інформаційній сесії з представниками центром «Дія.Бізнес у Тернополі», інституцією, яка активно працює над розвитком бізнесу у нашому регіоні.

«Дія.Бізнес у Тернополі» – це інформаційно-аналітичний хаб, який сприяє підтримці розвитку бізнесу в територіальних громадах області. Сьогоднішній захід покликаний допомогти тернопільським громадам зрозуміти та визначити потенційні шляхи співпраці з інституцією», – зазначив Сергій Триюда, радник з питань муніципальних фінансів та управління.

«Дія.Бізнес» – це масштабний національний проєкт із розвитку підприємництва ініційований Міністерством цифрової трансформації України.

Центр Дія.Бізнес у Тернополі може реалізовувати такі завдання:

  • розробка програм розвитку малого та середнього підготовка та реалізація спільних проектів з питань розвитку малого та середнього підприємництва разом з донорськими та грантовими організаціями;
  • проведення навчань, тренінгів та підвищень кваліфікацій з питань розвитку підприємництва, особистісних компетенцій для представників громади;
  • проведення підвищення кваліфікації та розробка стратегій розвитку інформаційних пунктів для бізнесу;
  • проведення спільних тематичних інформаційних заходів для підприємців громади ;
  • підготовка інвестиційних профілів громади;
  • проведення тематичних ярмаркових заходів;
  • проведення конкурсів ідей відкриття бізнесу (стартапів) у громаді;
  • консультації зі створення та розвитку кооперативів;
  • розробка промоційних кампаній для громади з метою представлення на форумах, ярмарках, конкурсах.

«На даному етапі реформи децентралізації територіальні громади повинні розуміти важливість розвитку малого та середнього бізнесу, який формує надходження до бюджету громади. Існуючі в громадах інформаційні пункти підприємців досить часто не мають належного ресурсу для реалізації цих завдань в повній мірі. У свою чергу ми готові надавати всебічну підтримку територіальним громадам у процесі розвитку малого та середнього бізнесу», – підкреслила Оксана Качурівська, керівниця центру підтримки підприємців Дія. Бізнес в Тернополі.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль