fbpx

Громади Рівненщини взяли участь у Національній арт-події МолодьinUA

Рубрика Новини
МістоРівне

Понад 500 громад України подали свої заявки для участі у Національній артподії, яка відбулася в рамках Програми «Мріємо та діємо». За підсумками виконання всіх умов для потенційних учасників обрали 120 переможців, які отримали артбокси, щоб намалювати своє бачення незалежності України.

Активними учасниками на Рівненщині стали Гоща, Острог, Смига, Здолбунів. Учасники акції створювали на білому полотні спільний малюнок, метою якого є показати, чим пишається молодь у незалежній Україні та виразить своє бачення напрямку, в якому потрібно діяти, щоб побудувати країну мрій, засновану на цінностях, важливих для молодих українок та українців.

Окремо учасники  показують напрям, у якому потрібно діяти, щоб збудувати свою країну мрії. Роботи з різних населених пунктів покажуть онлайн, після чого буде створено велике цифрове полотно про бачення, цінності і здобутки української молоді.

Після Дня незалежності Програма «Мріємо та діємо» запустить онлайн-голосування, за результатами якого громадяни оберуть три найкращі малюнки. Саме їх згодом допоможуть перетворити у мурал у громадах-переможцях.

Усі команди отримали унікальний досвід організації оригінальної арт-події у своїй громаді, отримали можливість представити усій країні своє бачення, цінності, і те, чим пишаєшся, нагоду познайомитися з баченням молоді з різних куточків країни і побачити спільне у розмаїтті думок та їх візуального вираження. До створення муралів залучали як перехожих мешканців, так і представників місцевої та обласної влади. За допомогою арт-події вдалося розвивати навички творити зміни через мистецтво та гуртувати людей у своєму місті чи селі. Загалом усі учасники отримали море натхнення та позитивних емоцій, а тепер готуються  позмагатися за можливість створення справжнього муралу у своїй громаді.

Програма “Мріємо та діємо” впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль