fbpx

Громади Рівненщини дізналися про новації податкового законодавства

Рубрика Новини

Днями команда «U-LEAD з Європою» в Рівненській області організувала інформаційну сесію з представниками Головного управління Державної податкової служби у Рівненській області. Учасниками заходу стали посадові особи органів місцевого самоврядування, які залучені до роботи по наповненню бюджету.

Руслан Сивий, керівник регіонального офісу U-LEAD в Рівненській області, підкреслив важливість системної роботи територіальних громад над податковими надходженнями, які становлять основу місцевих бюджетів.

«Громади  мають бути зацікавлені у здійсненні на її території прозорої і законної підприємницької діяльності, у тому числі застосування суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій, адже це додаткові бюджетні надходження для розвитку інфраструктури та забезпечення соціальних потреб її мешканців. Ми завжди відкриті до співпраці з територіальними громадами Рівненщини та готові відповісти на їх запитання. Є чимало змін в податковому законодавстві, з яким громади повинні бути ознайомленні», – наголосив Владислав Грабовий, в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області

Податківці ознайомили фахівців з громад з основними змінами та новаціями в податковому  законодавстві внесені законом 1914-IX від 30.11.2021 та іншими нормативними актами. Детально обговорювалася низка важливих питань, зокрема мінімальне податкове зобов’язання, зміни в частині адміністрування податків, зокрема місцевих, погашення  заборгованості із податку на нерухоме майно, сплата земельного податку фізичними особами, легалізація трудових відносин тощою

Ще одним блоком питань, який був презентований на заході, це шляхи потенційної співпраці громад з ДПС.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль