fbpx

Громади Прикарпаття більше дізналися про діяльність органу опіки і піклування

Відбулася інформаційна сесія для територіальних громад Прикарпаття про діяльність органу опіки і піклування. З фахівцями територіальних громад працювала Віталія Попович, заступниця начальника Служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА. Захід організувала команда Івано-Франківського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

«Дякуємо за співпрацю команді Служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА та можливість проведення таких заходів. Сьогоднішня тема актуальна та потрібна в житті кожної територіальної громади. Фахівці, які працюють в цьому напрямку, повинні бути професійними та обізнаними із змінами в законодавстві. Ми й надалі командою «U-LEAD з Європою» будемо піднімати важливі теми для громад та проводити такі зустрічі», – підкреслив Руслан Панасюк, керівник Івано-Франківського регіонального офісу U-LEAD.

Фахівці з громад детально проаналізували з експерткою діяльність органу опіки та піклування в громаді, включаючи його основні завдання та повноваження.

В Івано-Франківській області здійснюють діяльність 6 райдержадміністрацій, у яких згідно із штатними розписами функціонують служби у справах дітей, штатна чисельність яких становить 37 штатних одиниць. Натомість у 62 територіальних громадах області, у яких згідно із штатними розписами створені служби у справах дітей, статус юридичної особи надано 45-ти службам.

«Ми працюємо над тим, щоб кожна дитина на Прикарпатті була захищена. Нам вдалося сформувати чудову команду професіоналів, які працюють в громадах. Не завжди вистачає працівників, щоб якісно виконувати обов’язки, але ми бачимо позитивні зрушення в цьому процесі. Важливо, що нам вдалося налагодити якісну комунікацію служб на всіх рівні, від територіальних громад до профільних міністерств», – зазначила Віталія Попович, заступниця начальника Служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль