fbpx

Громади Львівщини можуть взяти участь в проєкті з посилення цивільного захисту

Рубрика Новини
МістоЛьвів

В умовах війни питання цивільного захисту у пріоритетів в діяльності органів місцевого самоврядування. У регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Львівській області, розуміючи потреби громад, організували інформаційну сесію у партнерстві з благодійним фондом «Право на захист».

Під час заходу представники громад Львівщини дізналися про проєкт “Посилення цивільного захисту та готовності до ескалації конфлікту в Україні”, який діятиме в регіоні.

Керівниця проєкту Іванна Герус розповіла про суть ініціативи та роль благодійного фонду «Право на захист» в її реалізації. Так, проєкт реалізовується благодійним фондом «Право на захист» у трьох областях – Львівській, Полтавській та Дніпропетровській. Проєктом передбачені тренінги з інтеграції захисту та гуманітарних стандартів, а також навчання з питань цивільного захисту для закладів соціальної допомоги.

Територіальні громади, які стануть учасницями проєкту, зможуть напрацювати місцеві програми розвитку цивільного захисту, плани поводження у випадку надзвичайних ситуації, схеми евакуацій та інші важливі документи.

Експерти розповіли, що працівники органів місцевого самоврядування зможуть напрацювати нову систему цивільного захисту територіальної громади, яка враховуватиме теперішні виклики.

«Територіальні громади, які будуть відібрані для участі в проєкті, підпишуть меморандум про співпрацю з благодійним фондом. Навчальні тренінги стартуватимуть у січні 2023 року та будуть максимально підлаштовані під потреби територіальних громад. Наше першочергове завдання – навчити людей, які займаються цивільним розвитком у своїй громаді», – розповів керівник регіональної команди БФ «Право на захист» Даниїл Максимов.

Найактивніші громади зможуть отримати фінансування для реалізації проєктів, покликаних посилити систему цивільного захисту.

 

«Від початку війни громади багато працюють над розвитком цивільної безпеки, що потребує значних фінансових ресурсів. Участь в подібних проєктах чудова можливість залучити додаткові ресурси для посилення цивільного захисту в громаді, включаючи комплексне навчання працівників, які відповідають за цей напрямок», – зазначила керівниця регіонального U-LEAD у Львівській області Галина Хрущак.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль