fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

Громадським організаціям до 10 жовтня необхідно подати відомості про кінцевих бенефіціарних власників

Рубрика Новини

10 жовтня завершується термін подачі відомостей про кінцевих бенефіціарних власників. Мінфін опублікував нові зразки структури власності. У вересні на сайті  Мінфіну опублікувані нові зразки структури власності (прямий та непрямий вплив, а також опосередковане володіння).

Зразки заповнення відрізняються від попередньої редакції. Наприклад, підприємствам з великою кількістю фізичних осіб-засновників слід зазначати інформацію про всіх фізосіб, додано зразки для державних підприємств та підприємств, в яких держава володіє 50% капіталу, є і  зразок для підприємства, в якомувідсутній кінцевий бенефіціар. Ознайомитися зі зразками можна за посиланням.

Відділ взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) нагадує  кампанія  з подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників   завершується 10 жовтня.

 

«Відповідно до наказу № 163 від 19 березня 2021 року Міністерства фінансів України «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності», який опубліковано у газеті “Урядовий кур’єр” 11 червня 2021 року, подати її потрібно до 10 жовтня 2021 року (включно). Структура власності є офіційним документом, який з метою встановлення кінцевого бенефіціарного власника (далі КБВ) юридичної особи має в обов’язковому порядку надаватись державному реєстратору. Структура власності готується  в довільній формі та є схематичним зображенням усіх осіб, які прямо чи опосередковано володіють юридичною особою самостійно чи спільно з іншими особами», – розповідає Людмила Гетьман, заступниця начальника Управління державної реєстрації Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Тернопільській області.

Інформацію про кінцевого бенефіціарного власника подають усі юридичні особи, окрім політичних партій, структурних утворень політичних партій, професійних спілок, їх об’єднань, організацій профспілок, передбачених статутом профспілок та їх об’єднань, творчих спілок, місцевих осередків творчих спілок, організацій роботодавців, їх об’єднань, адвокатських об’єднань, торгово-промислових палат, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, релігійних організацій, державних органів, органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, державних та комунальних підприємств, установ, організацій.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль