fbpx

«Громадський інститут аналітики»: духовні набутки суспільства – в пріоритеті

Рубрика Новини

Продовжуємо знайомити вас з громадськими організаціями Івано-Франківщини, які відіграють помітну роль у житті області. Саме до таких ГО належить «Громадський інститут аналітики» (засновано у жовтні 2012 року). За словами лідера «Громадського інституту аналітики» Віталія Перевізника, засновники ставили собі за мету створення інституції, яка здійснюватиме всебічний аналіз соціальної, політичної та культурної сфер діяльності суспільства, підвищення правової культури та сприяння розвитку громадянського суспільства.

«Серед основних програмних завдань Інституту – вивчення актуальних питань розвитку суспільства у різних сферах, проведення  диспутів, тематичних «круглих столів», сприяння реалізації потенціалу та підвищенню суспільно-політичної активності молоді», – наголосив Віталій Перевізник.

У числі найвідоміших проєктів «Громадського інституту аналітики» – проведення читань творів відомих українців: Лесині читання, Шевченківські читання, Франкові читання, а також літературний конкурс есеїв «Мій Франко».

Тридцять сьоме засідання “Вершин”, 29 травня 2019 року

Крім цього, набув неабиякої популярності щорічний літературний конкурсу – «З точки зору осені», який завдяки світовій павутині давно став всеукраїнським. Ба більше, за словами Віталія Перевізника, часто на електронну адресу конкурсу надсилають свої роботи автори з-за меж України.

Найвідомішим проєктом організації «Громадський інститут аналітики» є інтелектуально-філософський клуб «Вершини», перше засідання якого відбулося 31 жовтня 2013 року. За цей час проведено сорок чотири засідання з різної тематики, у яких брали участь вчені, письменники, представники влади, громадські активісти з Івано-Франківська, Києва, інших міст України. Засідання, як правило, відбуваються за кавою у затишних ресторанах Івано-Франківська, у сприятливій для дискусії атмосфері. На цих заходах можна побачити шанованих в Івано-Франківську письменників, музикантів, художників, науковців, політичних і громадських діячів… Прикметно, що до «Вершин» активно долучається і молодь.

Надія ПОЗНЯК (м. Суми) – переможниця Двадцять другого літературного конкурсу “З точки зору осені”.

Незмінний координатор культових в Івано-Франківську «Вершин» Віталій Перевізник наголосив, що клуб об’єднує тих, які вважають духовні набутки суспільства пріоритетними.

Матеріал підготувала координаторка проєкту “Центр розвитку громадської активності” в Івано-Франківській області Оксана Процюк.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль