fbpx

Громадські активісти з Хмельниччини взяли участь у форумі коаліцій

Рубрика Новини

На форумі «Коаліції активістів – плюси, мінуси, підводні течії», який проходив 25-26 березня у місті Тернополі, представники громадських організацій Хмельниччини навчалися та отримали необхідний інструментарій, включаючи організаційну підтримку, для формування майбутніх коаліції. Захід проводила команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Від Хмельниччини взяли участь у заході взяли Лариса Діновська, голова ГО «Жіноча сотня», Олена Лемешева, членкиня ГО «Подільська освітня платформа» та Галина Хруленко, членкиня «Жіночого хабу» в місті Хмельницькому.

 «Для мене важливо, щоб майбутня коаліція була дієвою, а учасники були активними з гарячими очима та визначеними ролями відповідальності», – коментує Ольга Мороз координаторка «Центру розвитку громадської активності» в Хмельницькій області.

 Кожна учасниця відмітила для себе чітке розуміння поняття «коаліції», критерії успішності, з визначеною діяльністю на засадах партнерства та незалежністю від влади. Процес створення на місцях потребує великого проміжку часу з затвердженою метою, цілями та завданнями. Також потрібно врахувати проблеми та ризики при створені, але головне, щоб кожен учасник дотримувався цінностей коаліції.

 «Хочу аргументовано та детально вивчити дану тематику і виявити цінності та візію створення коаліцій ОГС, процедуру формування, планування коаліцій, моніторинг їх діяльності, здійснення процедур з розвитку спільнот та коаліцій. Але найголовніший здобуток – це знайомство і спілкування офлайн з чудовими людьми, громадськими активістами, митцями, викладачами, представниками різних сфер, яких об’єднує головне – бажання позитивних і якісних змін в громадах», – зауважила для себе Галина Хруленко.

 А Лариса Діновська надихнулася форумом та емоційно прокоментувала: «В теплому колі однодумців. Форум громадських організацій Західної України».

«Ідеальної системи не існує, створіть власну», – наголосив на форумі експерт Василь Томчишин.

Створення коаліції на Хмельниччині, це довгий процес. Надалі планується обговорення з дієвими та активними громадськими організаціями. Потрібно визначити конкретну ціль, цінності, правила та шляхи роботи нашої коаліції. Важливо врахувати всі плюси та мінуси коаліцій.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль