fbpx

Громада і влада – як почути один одного? Про дієві інструменти, і не дуже

Рубрика Новини

Саме такою була тема вебенару, який для громадських активістів та представників органів місцевого самоврядування з усієї України проводила Мар’яна Зварич, керівниця прес-служби Тернопільської міської ради. Захід проходив в рамках проєкту «Центр розвитку громадської активності», який реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Протягом однієї години учасники заходу мали можливість ознайомитися з кращими практиками комунікації влади та громадськості, які успішно діють в Тернопільській громаді. Зазначимо, що місто Тернопіль вже не один рік входить в число лідерів по відкритому врядуванню.

«Часто виникає питання, яким чином співпрацювати та комунікувати владі з громадою. Насправді найкраща комунікація та, яка не відбулася. Іншими словами, якщо людина чим менше буде зіштовхуватися з чиновницьким апаратом органів державної чи місцевої влади тим краще. Якщо людина зможе отримати будь-яку послугу дистанційно, наприклад, змінити місце реєстрації,  це буде проявом найкращої комунікації», – зазначила експертка.

Учасники вебінару дізналися про особливості впровадження у Тернопільській громаді концепції «Місто в смартфоні». Тренерка детально розповіла про електронні петиції, які діють в місті Тернополі та представила досягнення міста у запровадженні громадського бюджету та шкільного громадського бюджету. Не оминули увагою унікальний канал для комунікації «Сіт-бот «Назар», завдяки якому тернополяни можуть отримати повідомлення про планові та аварійні відключення комунікацій (світло, вода, опалення) за конкретною адресою.

Якщо вас цікавлять електронні петиції, громадський бюджет, різноманітні інтерактивні карти, бот-канали та інші цікавинки електронного врядування – ви можете ознайомитися із записом вебінару  за цим посиланням.

За словами організаторів вебінару, такі заходи позитивно впливають на динаміку запровадження інструментів залучення громадськості, оскільки учасники мають можливість дізнатися про практичні аспекти їх запровадження та отримати відповіді на свої запитання.

Проєкт «Центр розвитку громадської активності», який реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль