fbpx

ГО «Сонячна Січ»: національно-патріотичне вихованням молоді задля процвітання української нації

Рубрика Новини

Молодіжна громадська організація «Сонячна Січ» займає помітну нішу на карті ГО Прикарпаття. Її створили активісти Революції Гідності 8 лютого 2015 року. Це неприбуткова громадська організація, яку створено на добровільних засадах на основі єдності інтересів для спільної реалізації прав і свобод з метою захисту спільних інтересів та реалізації статутних завдань. Офіс організації розташовано в с. Підбережжя Долинської територіальної громади Івано-Франківської області.

За словами очільника ГО «Сонячна Січ» Віталія Кульпи, основна мета організації – патріотичне виховання молоді.

У ГО є затверджена стратегія розвитку 2019-2021 роки, якою визначено наступне:

Бачення майбутнього – Молодіжна ГО «Сонячна Січ» – організація, відома на території України, активна у сфері національно-патріотичного виховання молоді. Рушійна сила з міжнародними зв’язками і вагомим суспільно-політичним впливом. Структурована і професійна команда відповідальних людей, діяльність якої спрямована на виховання свідомої, активної, патріотично налаштованої молоді із відповідним матеріально-технічним забезпеченням та інформаційним ресурсом.

Місія організації – команда однодумців, об’єднана на цінностях Революції Гідності, що займається національно-патріотичним вихованням молодого покоління задля процвітання української нації.

Гасло організації – «Нація понад усе».

Цінності організації:

     Україна як Батьківщина;

     Національна свідомість та ідентичність;

     Здоров’я Української Нації;

     Чесність та усвідомлене розуміння своєї справи.

Стратегічні напрями :

     виховання молоді

     організаційний розвиток

Віталій Кульпа наголосив: «За час існування організації ми написали і подали 65 проєктних заявок, 28 з яких отримали фінансування. Це проєкти місцевого, обласного, всеукраїнського, а також міжнародного значення. Загальна сума коштів, яку вдалось залучити на нашу діяльність становить приблизно 750 тис. грн».

В організації особливо пишаються такими  проєктами:

–       «Козацький Герць» – у 2015 році започаткували ці спортивні змагання, які проводять на території Болехівської міської ради, Витвицької громади та Долинської міської ради.

–       Всеукраїнський національно-патріотичний вишкіл «НЕСКОРЕНІ» – протягом 2018 та 2019 років залучали фінансування від міністерства молоді та спорту України і проводили захід для 200 учасників з 14 областей України.

–       Відкриття Молодіжного центру «СІЧ»: Сильні Ідейні Чесні» у 2019 році у Витвицькій територіальній громаді. Простір створено для активного проведення дозвілля дітей та молоді громади.

За період своєї діяльності члени організації  були удостоєні низки поважних відзнак. Зокрема змагання у стилі кросфіту “Козацький Герць” стали переможцем обласного конкурсу молодіжних проектів 2015 року у номінації “Краща молодіжна ініціативаПрикарпаття”; нагороджені дипломом «Молодий лідер Прикарпаття» в номінації кращий керівник молодіжної громадської організації. А ініціатива створення МЦ «СІЧ» визнана кращою практикою молодіжної роботи 2019 року та отримано нагороду від Міністерства молоді та спорту України. У 2020 році ввійшла до збірника історій  «Про кращі спільні проєкти організацій громадянського суспільства та органів влади».

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль