fbpx

Громади Тернопільщини навчатимуть ефективно надавати соціальні послуги

Рубрика Новини

У “U-LEAD з Європою” запускають нову комплексну навчальну програму «Кроки для спеціалістів. Запровадження системи контролю та аудиту в територіальних громадах». Ця програма підвищить рівень професійних компетентностей, навчить інструментам організації і забезпечення соціальних послуг в громаді, а також допоможе налагодити системну діяльність органів місцевого самоврядування щодо надання якісних соціальних послуг, що базуються на клієнтоорієнтованому підході. Прийом заявок для участі в конкурсі триває до 18:00 год 12 березня 2024 року. Про це інформують у регіональному офісі U-LEAD у Тернопільській області.

За інформацією регіонального офісу, буде відібрано 45 команд, по 2 представники від кожної громади з населенням до 50 тис. осіб. Команда громади – посадові особи місцевого самоврядування: керівник або спеціаліст структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, директор або заступник директора Центру надання соціальних послуг чи Територіального центру соціального обслуговування.

Відтак, учасники/ці навчальної програми дізнаються про базові принципи організації та забезпечення діяльності громади у сфері соціального захисту населення, надання соціальних послуг. Також зможуть ознайомиитися  з особливостями клієнтоорієнтованого підходу в системі надання соціальних послуг та з моделями організаційної структури виконавчого органу сільської, селищної, міської ради з питань соціального захисту населення та проаналізують повноваження суб’єктів надання соціальних послуг в громаді. Також  розберуться з особливостями комплексного підходу до надання соціальних послуг, забезпечення міжвідомчої взаємодії та опрацюють практичні кейси, що базуються на реальних робочих ситуаціях. Чимало приділятиметься уваги вивченню досвіду інших громад, де успішно реалізовані подібні ініціативи.

Для участі у відборі необхідно заповнити Заявку, що додається, та надіслати її на електронну адресу: regops.u-lead@giz.de до 18:00 год 12 березня 2024 року, в темі повідомлення вказавши «Кроки_Соцпослуги_Назва громади_Область» у форматі MS Excel.

Дізнатися деталі участі у Навчальній програмі можна на Заході-презентації, що відбудеться 5 березня 2024 року о 10:00 год.

Долучитися до онлайн презентації можна за цим посиланням.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль