fbpx

Фіолетова благодійна акція стартувала на Рівненщині

Рубрика Новини
МістоРівне

«Щороку в Україні раніше терміну народжується 20 тисяч малюків. За статистикою  9% усіх немовлят на Рівненщині поспішають народитися завчасно. Така цифра вражає, а тому поспішайкам потрібна наша підтримка і тепло в кожній петельці! 17 листопада у світі відзначають день передчасно народжених дітей. Наша організація проводить Благодійну акцію “Клубочок”, щоб фіолетовим кольором нагадати про важливість допомоги та підтримки усіх недоношених малюків та їх родин», – розповідає голова організації Вікторія Костюк.

Перша подібна акція  «Клубочок» відбулася в травні  з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Ідею запропонувала місцева жителька Мар’яна Бондарчук. Тоді загалом до благодійної ініціативи долучилося понад 30 жінок із Смизької громади, 5 корчанок і близько 10 львівських бабусь. Благодійниці зв’язали і передали для  Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» та Рівненського обласного перинатального центру  28 м’яких одіялок, 11 шерстяних ковдрочок, 9 наборів (жилетка + шапочка), 12 жилеток, 30 шапочок, 12 пар рукавичок, 26 пар шкарпеточок, 5 черевичків, 7 восьминіжок та 14 рибок. Також від Смизької центральної бібліотеки було передано дитячі казочки в лікарняні бібліотеки.

Акція проходить у традиційному для цього дня фіолетовому кольорі, тому будемо вдячні за пошук фіолетових ниток або в’язані речі у фіолетових тонах! Ініціатива триватиме до 15 листопада, щоб вже 17 листопада організатори змогли завітати в Рівненський обласний перинатальний центр з подарунками та підтримати родини, які боряться за життя своїх маленьких ранніх пташат!

З усіма питаннями можна звертатися до координаторки благодійної акції Інни Псюк (+380953026704), а також можна замовляти теплі нитки для пледів у нашої помічниці Віти Кузьмич (+380665442862).

Благодійна акція  «Клубочок» відбувається за ініціативи ГО “Агенція розвитку громад “Інтонація ЗМІН” у співпраці з Молодіжною радою Смизької громади та Смизькою центральною бібліотекою!

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль