fbpx

Експерти U-LEAD з партнерами працюють над налагодженням сертифікації педагогів

Рубрика Новини
МістоЛуцьк

Сертифікація вчителів стала важливою складовою розвитку освіти в територіальних громадах. Останнім часом цей процес набирає все більшої популярності, що вимагає від громад системної роботи у даному  напрямку. Саме цій темі була присвячена інформаційна сесія, яку в «U-LEAD з Європою» організували спільно з управлінням Державної служби якості освіти у Волинській області.

Як наголосив керівник регіонального офісу U-LEAD у Волинській області Анатолій Пархом’юк, в умовах війни питання надання якісної освіти виходить на новий рівень, що вимагає оперативної реакції на нові виклики.

«Експерти U-LEAD допомагають громадам напрацьовувати сучасні підходи та методики, які дозволяють долати ці виклики та удосконалювати систему освітніх послуг. Ми разом з партнерами системно працюємо з громадами та маємо позитивні результати такої співпраці. Наша співпраця  з Державною службою якості освіти у Волинській області дозволяє громадам отримувати достовірну інформацію та фахові роз’яснення з низки освітніх питань», – резюмував Анатолій Пархом’юк.

За словами начальниці управління Державної служби якості освіти у Волинській області Ангеліни Корець, сертифікація педагогів є не тільки важливо процедурою в їхній роботі, але й своєрідним викликом. Нині цей процес значно ширший та охоплює не тільки початкову школу, але й середню. Все більше освітян виявляють бажання проходити сертифікацію та удосконалювати свою діяльність.

Ангеліни Корець підкреслила, що сертифіковані педагоги – це великий потенціал для навчальних закладів та вагомий крок до покращення освітніх послуг.

«Інструмент зовнішньої сертифікації дуже корисний для побудови в територіальних громадах освітньої мережі нового формату. Система побудована таким чином, що з педагогами працюють експерти з різних областей, що дозволяє отримувати їм новий досвід та ознайомлюватися з цікавими практиками з інших регіонів», – зазначила експертка.

Учасники інформації сесії також ознайомилися з результатами сертифікації вчителів на прикладі навчальних закладів Камінь-Каширської територіальної громади. Директорка Камінь-Каширського ліцею №2  Тетяна Митчик розповіла, що в її закладі щороку збільшується кількість вчителів, які пройшли сертифікацію. Вона переконана, що динаміка буде зберігатися й надалі, адже педагоги розуміють важливість удосконалення підходів у навчанні дітей різного віку. Директора наголосила, що навчальний заклад тільки виграє від сертифікації педагогів, оскільки під час освітнього процесу впроваджуються інноваційні підходи, збільшується число неформальних заходів та покращується контакт з учнями.

Освітяни Волині розглянули практичні кейси та змогли напряму поспілкуватися з фахівцями у сфері сертифікації педагогів. Експерти U-LEAD на регулярній основі проводять для громад заходи, які стосуються питань освіти, та готові в подальшому надавати консультації з цієї тематики.

 

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль