fbpx

Експерти U-LEAD консультують громади Прикарпаття щодо діяльності органів опіки та піклування в умовах воєнного часу

Понад 80 представників територіальних громад Івано-Франківщини взяли участь в інформаційній сесії, яка стосувалася особливостей діяльності органів опіки та піклування під час війни.

Подію організували у регіональному офісі «U-LEAD з Європою» в Івано-Франківській області. З громадами працював Віталія Попович, завідувач сектору здійснення державного контролю за дотриманням прав дітей Головного управління Національної соціальної сервісної служби в Івано-Франківській області.

Учасники заходу ознайомилися з особливостями провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, під час воєнного стану в Україні.

«Рішення щодо захисту дітей під час війни необхідно приймати швидко та виважено. Наше управління здійснює методичний супровід дітей та сімей, надаючи їм всю необхідну допомогу. В основному наша діяльність полягає у контролі за дотриманням прав дітей. Загалом в Івано-Франківській області було проведено 17 перевірок та напрацьовані низку рекомендацій», – розповів Степан Микицей,  начальник Головного управління Національної соціальної сервісної служби в Івано-Франківській області.

Віталія Попович розповіла представникам територіальних громад про основні зміни в законодавстві щодо надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, на період проведення воєнних дій. Детально аналізувалася процедура взяття під опіку дитини-сироти або дитини, позбавленою батьківського піклування, які перебувають у сімейних, родинних відносинах

Також розглядалися особливості влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування, у тому числі дітей, розлучених із сім’єю.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль