fbpx

Експерти U-LEAD допомагають громадам Закарпаття формувати спроможні медичні мережі на первинному рівні

Рубрика Новини

Територіальні громади Закарпаття продовжують отримувати від експертів «U-LEAD з Європою» комплексну підтримку з різних питань, серед яких медицина в пріоритеті. Днями команда регіонального офісу U-LEAD у Закарпатській області провела консультацію для представників закарпатських громад. На порядку денному – формування спроможної медичної мережі на первинному рівні.

Своїми рекомендаціями з громадами ділився зовнішній експерт U-LEAD Євген Мешко, який наголошував, що в територіальних громадах має бути чітке бачення розвитку медичної галузі, що дозволить зробити мережу медичних закладів спроможною та ефективною.

На заході розглядалися різей питання щодо діяльності закладів охорони здоров’я, серед яких:

  • Основні засади взаємодії первинки та спеціалізованого рівня в 2024 році.
  • Доцільність створення ЦПМСД в громаді з невеликою кількістю населення.
  • Діяльність ФОП, які надають медичні послуги, на території громади. Чи можливо повноцінно замінити комунальну установу приватною практикою в громаді?
  • Укладання договорів з НСЗУ у 2024 році.
  • Фінансування послуг стоматолога на первинному рівні
  • Перереєстрація пацієнтів у випадку, коли лікар переходить на роботу в інший заклад тощо.

Чимало уваги під час консультації було приділено питанням діяльності ФОП та приватних практик в територіальних громадах, що турбувало багатьох учасників заходу.

Загалом представники громад змогли отримати детальні відповіді та роз’яснення на питання, які вони залишили  при реєстрації на захід.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль