fbpx

Експерти U-LEAD допомагають формувати безпечні середовища в територіальних громадах

Рубрика Новини

Експерти «U-LEAD з Європою» надають громадам комплексну консультативну підтримку у різних сферах діяльності. Нещодавно під час інформаційної сесії для громад з шести областей заходу України обговорювалися питання безпечних середовищ в громадах. Подію організувала команда регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області.

Мета інформаційної сесії – розглянути завдання місцевого самоврядування щодо формування безпечного середовища в громаді та показати способи його забезпечення.

З представниками громад працювали керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області Олена Тертишна та керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Донецькій області Максим Ткач.

За словами Максима Ткача, безпека в громаді складається з низки компонентів – цивільного захисту, пожежної безпеки, енергетичної, техногенної, продовольчої, інформаційної тощо.

Експерт наголошував на тому, що органи місцевого самоврядування повинні поставити безпеку в пріоритет. Громадам рекомендується проводити якісну діагностику безпекової ситуації в громаді, що є основою для будь-яких ініціатив та активностей у створенні безпечного середовища.

Також йшла мова за безпековий паспорт – стратегічний документ, який допоможе побудувати ефективну систему безпеки в громаді. Його розробка тривалий процес, який потребує детального вивчення ситуації в громаді, аналізу інфраструктури, фінансових ресурсів та інших можливостей.

«Для ефективного подолання викликів у сфері публічної безпеки територіальні громади можуть використовувати ряд інструментів – центри безпеки, муніципальну варту, добровільні та пожежні команди тощо», – зазначила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області Олена Тертишна.

Не оминули увагою експерти й комунікацію, як важливу складову створення безпечного середовище, завдяки якій вдасться враховувати потреби усіх суб’єктів.

«Сьогоднішня інформаційна сесія – це продовження циклу заходів з теми безпеки, які підготували наші експерти. Нові виклики змушують громади приділяти більше уваги напрацюванню якісної системи безпеки. Для цього напрацьовуються відповідні інструменти та шукаються підходи для формування безпечних середовищ, оскільки громади, в залежності від регіону, знаходяться в різних умовах», – зазначила керівниця регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області Наталія Онищук.

 

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль