fbpx

Досягати успіху, долаючи труднощі. У Чернівцях відбувся Форум громадянського суспільства «Простір досягнень 2020. Чернівці»

Рубрика Новини

Кінець року звична пора для підбиття підсумків і планування подальшої діяльності. Тож не дивно, що в Чернівцях в грудні відбулось аж два масштабних форуми за участі організацій громадянського суспільства та громадських активістів. Ми вже писали про ІХ Форум громадянського суспільства, а тепер хочемо розповісти про Форум громадянського суспільства «Простір досягнень 2020. Чернівці». Цей захід зібрав місцевих громадських активістів, волонтерів Чернівецької області, які представляли свої успішні проєкти у 2020 році.

Презентаційна частина форуму складалась з трьох блоків: боротьба з коронавірусом, побудова інклюзивного суспільства, підтримка дітей та розвиток молоді. На завершення відбулась панельна дискусія «Участь громадськості у прийнятті рішень місцевими органами влади». Організувала захід громадська організація «Чернівецьке об’єднання «Захист».

Метою форуму було бажання громадських активістів Чернівецької області поділитися своїми досягненнями з усіма українцями. «Основною нашою метою є надихнути людей, які вагаються у своїх силах або не вірять у силу громадянського суспільства», – зауважив Богдан Бойко, голова Чернівецького об’єднання «Захист».

Про боротьбу з коронавірусом, організацію волонтерських акцій та підтримку окремих соціальних груп говорили Яна Двірничук, ініціаторка волонтерської групи боротьби з коронавірусом «CORONAVIRUS CHERNIVTSI», Наталія Фрунзе, голова ГО «Гідність Буковини», ініціаторка акції «Підтримай медиків – Stop Коронавірус» та Володимир Дорош, ініціатор волонтерської групи «Волонтерський антивірусний штаб».

Власним досвідом про побудову інклюзивного суспільства, про інформування та залучення молоді до побудови суспільства рівних можливостей ділилась Марія Нікітіна, керівниця напрямку захисту прав людей з інвалідністю ГО «ЧО “Захист», керівниця проєкту «Інклюзивні робочі місця». Валентина Добриніна, голова ГО «Чернівецька обласна організація людей з інвалідністю «Лідер», розповідала про реалізацію права на здоров’я жінок з інвалідністю в Чернівецькій області, співпрацю з владою та роботу Чернівецького обласного комітету з доступності.

Про Міжнародний інклюзивний конкурс для школярів та студентів «Точки дотику» та інклюзивну школу онлайн розповідала Оксана Гордійчук, голова ГО «Інклюзивний простір. Українська спільнота», а Марія Чегорян поділилася досвідом створення Центру денного перебування для молоді з інвалідінстю «Даруй тепло».

Частина про підтримку дітей та розвиток молоді була висвітлена історіями успіху Анастасії Головченко, співзасновниці та проєктної менеджерки ГО «Центр молоді Чернівців», ініціаторки адвокаційної кампанії «Молодіжна програма 2021-2025», Тараса Дзюби – голови ВП ВМГО «АЙСЕК в Україні» у м. Чернівці, організатора «YouthSpeak Forum Chernivtsi 2020», Богдана Бойка, голови ГО «ЧО “Захист», керівника проєкту підтримки дітей «Мистецтво зближує» та голови БФ «Майбутнє України», засновниці Центру «Місто добра», ініціаторки акції «Голодний карантин» Марти Левченко.

Таким чином, волонтери та представники громадських організацій Чернівців розповіли чим жили в цьому році, які труднощі долали та досягали успіху. У результаті учасники заходу отримали чудову нагоду набратись мотивації для наполегливої роботи в новому році.

Переглянути запис форуму можна тут.

Фото: Шпальта.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль