fbpx

Дмитро Підручний закликав політичні партії Тернопільщини підтримати розвиток біатлону

Рубрика Новини

Відомий спортсмен та громадський активіст Дмитро Підручний на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував звернення до політичних партій, які балотуються до Тернопільської обласної ради. У зверненні спортсмен закликає представників політичних сил підписати Меморандум про співпрацю між політичними партіями та Федерацією біатлону Тернопільської області про підтримку розвитку біатлону на Тернопільщині.

«Цим зверненням я хочу привернути увагу, у першу чергу, кандидатів у депутати до Тернопільської обласної ради. Так склалось, що наша область є колискою біатлону України, тут росли та становились чемпіони усіх рівнів. Водночас, виникає логічне запитання – чи достатньо влада області приділяє уваги розвитку біатлону на Тернопільщині? Чи існують програми з підтримки цього виду спорту? Чи підтримка обмежується лише врученням грамот та нагород? Ви справді думаєте, якщо вручити лист паперу і зробити фото і пост у соцмережах – від цього покращиться біатлонна база, будуть проводитись більше місцевих змагань, а молодь масово почне займатись біатлоном?», – підкреслює Дмитро Підручний, перший в історії України чемпіон світу з біатлону серед чоловіків.

Дмитро розповідає, що він спільно з обласною федерацією біатлону, підготували Меморандум про співпрацю між федерацією та партіями, які балотуються в Тернопільську обласну раду. За його словами представники федерації готові долучитись до розробки та реалізації обласних програм, направлених на розвиток біатлону.

«Водночас ми розраховуємо на відповідну підтримку депутатського корпусу. Якщо ви справді хочете, щоб біатлон на Тернопільщині розвивався не лише на рівні передвиборчих обіцянок – підпишіть Меморандум», – закликає спортсмен.

Дмитра Підручного підтримала громадська діячка та спортсменка Лілія Проць: «Насправді має бути Стратегія розвитку біатлону у Тернопільській області, наприклад, на 2021-2026 рр. Відповідно до цього має бути Стратегія розвитку спортивної інфраструктури Тернопільської області. На жаль, цього немає», – написала в коментарі пані Лілія.

Нагадаємо, що нещодавно, у рамках проєкту «Центр розвитку громадської активності», ми брали інтерв’ю в Дмитра Підручного, який веде, окрім спортивної, ще й активну громадську діяльність.

Дмитро був ініціатором проведення виставкових гонок «City biathlon Ternopil», але захід через пандемію COVID-19 довелося перенести на наступний рік. Також активіст постійно відстоює інтереси біатлоністів, добивається покращення матеріальної бази для тренувань та пропагує розвиток цього виду спорту на Тернопільщині. Це наочний приклад як громадські активісти, провівши вдалі адвокаційні кампанії, можуть впливати на формування нової та якісної місцевої політики з тої чи іншої галузі.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль