fbpx

Для представників Таїровської громади провели виїзну консультацію

Рубрика Новини

Регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою» в Одеській області розпочато цикл виїзних зустрічей з представниками місцевого самоврядування Одещини, що заплановані на 2024 рік.

Зокрема, 1 березня керівниця регіонального офісу Юлія Молодожен (Yulia Molodozhen) та радниця з питань децентралізації та місцевого самоврядування Оксана Гуненкова відвідали Таїровську селищну громаду. Зустріч проводилася у відкритому в грудні минулого року новому Центрі надання адміністративних послуг у форматі Дія. Центру.

Під час зустрічі обговорювали питання щодо широкого спектру послуг для населення і заходів, що вживає селищна рада та її виконавчі органи для підвищення якості обслуговування. Як відмітила Олена Степська, керівниця ЦНАП, наразі запроваджено надання 290 адміністративних послуг для різних категорій мешканців.

Начальниця управління економічного розвитку Ірина Білоус поділилась досвідом підготовки та реалізації розвиткових проєктів, більшість з яких не вдається реалізувати під час війни. Проте, у 2023 році було відкрито нове рентгенологічне відділення Таїровського КДЦ, придбано шкільний автобус для Таїровського ліцею, автомобіль для поліцейського громади, відремонтовано 6 укриттів для школярів та мешканців громади.
Громада активно підтримує ЗСУ, зокрема з бюджету було виділено 20 млн грн. На 2024 рік планується прийняти Генеральний план населеного пункту, добудувати дитячий садок на 90 місць, завершити реконструкцію каналізації.

Також представники громади поінформували про кропітку роботу, яку вони постійно здійснюють задля наповнення бюджету, це і робота з податковими органами і платниками податків. Так, обсяг доходів бюджету громади на 2024 рік визначено у загальній сумі 302 млн. 863 тис. грн, що на 82 млн 379 тис. більше, ніж у 2023 році.

Однією з ключових проблем у цьому напрямку заступниця селищного голови Олена Нікітенко зазначила потребу оновлення на державному рівні статистичних даних щодо кількості населення громади. Вони залишаються незмінними протягом дуже тривалого періоду, не враховують стрімкого зростання жителів внаслідок розбудови житла навколо Одеси та негативно впливають на фінансові показники громади. Наявні дані Державного демографічного реєстру не корелюються з даними офіційної статистики, яка оперує даними Всеукраїнського перепису 2021 року.

Радниця Одеського РО Оксана Гуненкова (Oksana Gunenkova) поінформувала представників громади про новації та особливості застосування органами місцевого самоврядування норм Закону України «Про адміністративну процедуру», що вимагатиме перегляд та внесення змін в регламентні документи громади.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль